9e (!) minuut extra tijd fataal voor RBC B1

Gepost door:Werner // 2010-09-19 00:00:00 // 2660 keer bekeken

RBC en de extra tijd, het wil nogal wat zeggen dit seizoen. Kan het 1e elftal erover meepraten de laatste weken, nu was het de beurt aan RBC B1 om in die extra tijd kopje onder te gaan. RBC B1, wat de punten zo goed kan gebruiken om uit die spiraal te geraken, speelde tegen koploper NAC een puike partij en was zeker niet de mindere van de degradant uit de eredivisie van vorig seizoen en nu koploper in de 1e divisie. Na 80 minuten (B1 speelt 2x 40 minuten) stond er 'n dikverdiende 1-1 op het scorebord in het Mariflex stadion, 'n stand waar beide ploegen normaal gesproken vrede mee zouden kunnen hebben echter... toen brak de extra tijd aan. Scheidsrechter van Vijfeijken liet maar liefst 10 minuten langer spelen! Lag het aan het vele oponthoud tijdens de wedstrijden, dat viel wel mee, dan zal het wel aan de entourage gelegen hebben zeker, wat zoveel indruk op de scheidsrechter maakte dat hij er maar geen genoeg van kon krijgen. Laten we het maar op het laatste houden. Voor RBC zou het zuur komen te staan want in de 9e minuut van dat toetje viel dan de beslissing in Bredaas voordeel en wat het nog erger maakte voor de jongens van John de Frel was dat de goal nog werd gescoord uit buitenspelpositie ook. Kort daarna vond van Vijfeijken het mooi geweest en moest RBC het weer doen met de gebruikelijke complimenten maar die leveren geen punten op. Ondanks dat dit elftal nog op 0 punten staat na 3 wedstrijden, zie je elke week verbetering in het spel en is het 'n kwestie van tijd alvorens de 1e punten gepakt gaan worden. Laten we hopen dat dit niet telang op zich laat wachten want de jongens verdienen gewoon eens 'n goed resultaat.

RBC A1 blijft ook na zaterdag de ongeslagen koploper. In Dordrecht werd Oranje Wit A1 verslagen met 0-3. RBC trof in de Drechtenaren 'n tegenstander die zich vooral voor rust ingroef voor het eigen doelgebied om vandaar uit via counters het doel van RBC proberen te bereiken maar de nr 1 van de 3e divisie had goed de controle over de wedstrijd echter gescoord voor de rust werd er niet. Na de thee bracht coach Marco Jalink Sander Kruis in het veld voor Lars de Voogd en dat bleek achteraf de gouden wissel te zijn. Kruis nam zowel de 0-1 als de 0-2 op zijn rekening en poetste daarmee zijn totaal verder op. Het slotakkoord was voor Sandro Arizo hij bepaalde de 0-3 eindstand op het scorebord. Masoud Osmanie zag zijn kopbal nog gekeerd op de doellijn anders had de score nog verder uit kunnen lopen. Zaterdag ontvangt RBC naaste belager Alexandria A1 en bij winst zouden de Roosendalers goede zaken kunnen doen.

RBC C1en C2 gingen dit weekend keihard onderuit. RBC C1 verloor bij Ado Den Haag C1 met liefst 5-0 en dezelfde score kreeg RBC C2 in de thuiswedstrijd tegen Sparta C2 om de oren. RBC D1 wist zijn ongeslagen status wel te handhaven al verloor het 2 punten in Den Bosch. Tegen de plaatselijke FC bleef het 0-0. RBC D2 tenslotte speelde op Meilust tegen FC Den Bosch D2 en ook hier waren de gasten te sterk voor de jonkies van RBC. Het werd uiteindelijk 0-4 nadat de ruststand nog 0-1 was en RBC toch mogelijkheden had gehad op tegen te scoren maar het mocht helaas niet zo zijn.

Uitslagen 18 september:
Oranje Wit A1 - RBC A1, 0-3
RBC B1 - NAC B1, 1-2
Ado den Haag C1 - RBC C1, 5-0
RBC C2 - Sparta C2, 0-5
FC Den Bosch D1 - RBC D1, 0-0
RBC D2 - FC Den Bosch D2, 0-4




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd