Voorbeschouwing RBC-FC Zwolle

Gepost door:Remy // 2010-09-09 00:00:00 // 2644 keer bekeken

Komende vrijdag ontvangt RBC Roosendaal titelkandidaat FC Zwolle in het MariFlex Stadion. De Zwollenaren begonnen deze competitie met n punt in mindering, maar staan na vier wedstrijden op een keurige tweede plaats op de ranglijst. Er werden uitzeges behaald tegen FC Emmen en FC Dordrecht. Thuis werd gewonnen van BV Veendam, terwijl met MVV Maastricht de punten werden gedeeld.

RBC Roosendaal zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor de 6-1 uitnederlaag die het leed in het vorige treffen met de Blauwvingers. Op 8 februari jl. kwam RBC op voorsprong door een benutte strafschop van Sjaak Polak. In de eerste helft trok Arne Slot, eveneens uit een penalty, de stand gelijk. Na de rust werden de Roosendalers van de mat geveegd. De (toen) pas 19-jarige Erik Bakker, ingevallen in de 58e minuut, leverde binnen twintig minuten een loepzuivere hattrick af. Een eigen doelpunt van Maarten Boddaert bracht de eindstand op 6-1.

In de vorige competitieronde vergat RBC zich in de eerste helft te belonen voor het goede spel tegen MVV Maastricht. In de tweede helft namen de Limburgers het heft in handen, maar toch was het RBC dat brutaal op voorsprong kwam. Lange tijd hield uitblinker Arjan Christianen de hoop op drie punten gaaf. In de laatste minuut zette Esajas namens MVV de gelijkmaker op het scorebord.

De Zwollenaren keken vorige week in en tegen FC Dordrecht al na 5 minuten tegen een achterstand aan. Uitgerekend Cecilio Lopes, die vorig jaar nog uitkwam voor FC Zwolle, bracht de thuisploeg op voorsprong. Kort voor rust bracht routinier Arne Slot de ploegen op gelijke hoogte. Met nog een kwartier op de klok was het uiteindelijk Sjoerd Ars die zijn nieuwe ploeg drie punten bezorgde.

Het belangrijkste transfernieuws van FC Zwolle werd afgelopen zomer in Roosendaal met gemengde gevoelens ontvangen. De Zwollenaren trokken RBCs topscorer Sjoerd Ars aan. Voor RBC op sportief gebied een forse aderlating, maar financieel gezien een zege. In vier wedstrijden was Ars inmiddels driemaal trefzeker voor zijn nieuwe ploeg. Daarnaast slaagden de Zwollenaren erin talent Eric Botteghin binnen de selectie te houden. De 23-jarige Braziliaanse verdediger werd gelinkt aan diverse clubs, maar er werden geen zaken gedaan.

Net zoals in Roosendaal heeft FC Zwolle een bijzonderetechnische staf. Algemeen wordt aangenomen dat assistent-trainer Claus Boekweg en teamcoach Jaap Stam de dienst uitmaken. Omdat zij (nog) niet over de geschikte papieren beschikken staat Art Langeler als hoofdtrainer te boek.

RBC Roosendaal-FC Zwolle
Datum: 10 september 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Bekebrede
Assistent-scheidsrechters: Polman en Schaap
Vierde official: Boot




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd