Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Grootscholten in beeld als hoofdtrainer

Gepost door:Nieuwkomer // 2010-09-09 00:00:00 // 2669 keer bekeken

RBC Roosendaal heeft een shortlist met drie kandidaten voor de vacature van hoofdtrainer. Inmiddelsis er gesprokenmet Richard Grootscholten, tot voor kort technisch manager van Sparta Rotterdam. De 45-jarige inwoner van Naaldwijk over dat gesprek:Ik hoop dat daar deze week een positief vervolg op komt, want ik zou graag in Roosendaal aan de slag gaan.

Directeur Jeffrey Kooistra erkentin BN/De Stem dat er gesproken ismet Grootscholten maar wil niet bevestigenof hij n van de drie kandidaten is: Ik ga niet zeggen of hij op onze shortlist van drie kandidaten staat. Die namen noem ik nog niet.

Grootscholten was in het betaald voetbal nog nooit actief als hoofdtrainer. In de top van het amateurvoetbal was hij tien jaar hoofdtrainer bij onder meer Excelsior Maassluis en Katwijk. Op 1 januari 2006 begon hij bij Sparta Rotterdam als Hoofd Jeugdopleiding en behaalde in het seizoen 2008-2009 de Rinus Michels-award als beste Jeugdopleiding van Nederland. Later werd hij technisch manager bij de Kasteelheren.

Onder druk van Aad de Mos gingen Grootscholten en Sparta in april 2010 uit elkaar. De Mos en Grootscholten konden niet door n deur en Sparta koos de kant van hun trouble shooter. Daarna hadden o.a. SC Heerenveen en Feyenoord belangstelling in de diensten van Grootscholten. Tot een contract kwam het echter niet.

In de wandelgangen circuleren ook de namen van Hans Verl en John van Loen. Beide trainers hebben belangstelling voor de job maar spraken nog niet met RBC. Ik zou dolgraag terugkeren als trainer bij een profclub, aldus de 57-jarige Verl. En Van Loen: Ik heb gesolliciteerd en niets teruggehoord.

Voor 17 september moet Jeffrey Kooistra de knoop doorhakken. Dan verloopt de deadline die de KNVB heeft gesteld voor het aantrekken van een hoofdtrainer.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd