Interviews
Meest recente interviews

RBC D2 geeft startschot met 3-0 winst

Gepost door:Werner // 2010-09-05 00:00:00 // 3044 keer bekeken

De 1e zaterdag van september is traditiegetrouw het startschot voor het nieuwe seizoen en RBC D2 heeft dat met een klinkende overwinning luister bijgezet. In een zeer leuke wedstrijd in het Mariflex stadion was de jonge groep van Gijs v/d Bom en zijn assistenten de meerdere van RKTVC D1. Het werd 3-0 voor de Roosendaalse Boys. De korte voorbereiding vanwege de late vakanties is goed benut door het kader en in no-time hebben ze van deze veelal 1e jaars nieuwelingen bij RBC al 'n aardig team weten te smeden met soms aardig voetbal. Na wat aanloop problemen vanwege 'n pietje precies scheidsrechter begon de wedstrijd zo'n 10 minuten later maar vanaf het beginsignaal ontspon zich 'n leuke wedstrijd tussen 2 ploegen die elkaar lekker lieten voetballen. RBC D2 wat voornamelijk speelt tegen D1 elftallen kwam halverwege de 1e helft op voorsprong door 'n werkelijk schitterend doelpunt. Voor de rust wist de thuisploeg de score nog uit te bouwen naar 2-0 waarna het slotakkoord vlak voor tijd viel middels 'n 3e goal. Gezien het enthousiasme van de groep kan er dit seizoen een leuk elftal ontstaan als het nog wat meer naar elkaar toegegroeid is, de 1e punten zijn in ieder geval binnen.

RBC A1 heeft de 1e horde genomen naar wat hopelijk eerherstel gaat worden. In Tilburg werd de 1e uitwedstrijd tegen Sarto A1 met 2-5 gewonnen nadat het met de rust met 'n 1-3 voorsprong van het veld was gegaan. Sander Kruis was in deze wedstrijd goed op dreef en wist 3x het net te raken. Met 'n beetje mazzel had de score zelfs verder op kunnen lopen maar goed de 1e klap is altijd 'n daalder waard zeker tegen ploegen die extra hun mouwen opstropen omdat er 'n BVO op bezoek komt. Zaterdag speelt RBC zijn 1e thuiswedstrijd tegen Haaglandia.

RBC B1 kreeg kampioenskandidaat Roda JC B1 op bezoek. De Zuid Limburgers zijn al jaren 'n toonaangevende ploeg in de 1e divisie doch stranden steeds in het zicht van de haven als het om de prijzen gaat, zo ook vorig seizoen toen het in de laatste wedstrijd de titel moest laten aan FC Utrecht B1. RBC B1 wat dit seizoen bestaat uit voornamelijk 1e jaars B spelers zal tevreden zijn als het zich weet te handhaven in de 1e divisie. Om half 3 stonden beide ploegen klaar voor de aftrap in het stadion en het was even schrikken toen je het verschil van spelers zag wat het veld betrad. Roda JC had 'n aantal zeer grote sterke kerels op het veld staan wat in schril contrast stond met de iele mannekes van RBC. Vooral de spits van de gasten stak met kop en schouders boven de rest uit en daar zou de verdediging van RBC nog handenvol werk aan krijgen. 'n Ongelijke strijd zou je op voorhand zeggen maar niks leek minder waar. RBC kreeg zowaar in de beginfase een 100% kans die er eigenlijk in gemoeten had maar jammerlijk genoeg verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal naast het doel. Roda werd nadien sterker, speelde het betere voetbal en kwam na 'n half uur dan toch op voorsprong. 5 Minuten later leek de wedstrijd beslist toen de gasten een strafschop kregen maar doelman Joeri Leest redde schitterend waardoor RBC alsnog in de wedstrijd bleef. Vlak na rust kreeg het uiteindelijk loon naar hard werken middels 'n schitterend doelpunt 1-1 stand en er was vanalles nog mogelijk. Maar goed dan krijg je wederom te maken met de 12e man, meestal is dat degene die de vlag hanteert en ook nu geschiedde het weer. Bij 'n aanval van RBC stond de assistent scheidsrechter van Roda JC weer eens met zijn vlag te wapperen, iets wat hij al jaren veelvuldig doet alsof elke zaterdag 'n feestdag is en er lustig op los gezwaaid mag worden met het lapje stof. Van buitenspel was totaal geen sprake, sterker nog het leek er geenszins op maar scheidsrechter Weena nam het signaal klakkeloos over. Uit de daaropvolgende aanval viel het noodlot voor RBC toen de gasten uit een corner de 1-2 binnenkopte onhoudbaar voor doelman Leest. RBC kreeg bijna nog loon naar hard werken toen het in de laatste seconden van de wedstrijd 'n dot van 'n kans kreeg maar tot ontsteltenis van alles en iedereen die dit elftal 'n warm hart toedraagt vloog de bal nipt over de lat zodat Roda JC met de 3 punten aan de haal ging.

RBC C1 moest even naar Leeuwarden (het moet niet gekker worden) om daar aan te treden tegen FC Grongingen/Cambuur C1. RBC had zich de lange reis beter kunnen besparen want het ging in het noorden met 4-0 ten onder.
RBC C2 won zijn 1e thuiswedstrijd met 1-0 van FC Den Bosch terwijl RBC D1 te sterk was voor Kortgene/JVOZ D1. De oranjehemden wonnen de uitwedstrijd met 1-4.

Kortom ondanks de 2 nederlagen van de B1 en de C1 kunnen we concluderen dat de start van het nieuwe seizoen voor de meeste elftallen binnen de jeugdopleiding goed is verlopen met toch zonder andere teams tekort te doen de belangrijke 1e uitoverwinning van RBC A1.