Voorbeschouwing MVV-RBC

Gepost door:Remy // 2010-09-02 00:00:00 // 3010 keer bekeken

RBC doet weer mee. De Roosendalers doorstonden de openingsfase tegen titelkandidaat Sparta, raakten daarna aan het voetballen en pakten een voorsprong. In de tweede helft werd de zege met verve verdedigd, waardoor de eerste punten van het seizoen konden worden genoteerd. Dezelfde concentratie en inzet zal nodig zijn om vrijdag ook tegen MVV aan het langste eind te trekken. De club uit Maastricht staat weliswaar zestiende, maar verloor dit seizoen nog geen duel.

MVV beleefde een turbulent jaar. Nadat de KNVB vorig seizoen de overname van de club door een Turkse zakenman blokkeerde, kwam MVV in grote financile problemen. Een faillissement was nabij, net als in 2001 en 2003 overigens. De gemeente sprong bij en betaalde 1,8 miljoen euro voor het stadion. Daarnaast werd een schuld van 1,7 miljoen kwijtgescholden. Sinds dit seizoen heet de club dan ook officieel MVV Maastricht. Middels de grondige sanering werd in totaal een schuld van meer dan zes miljoen weggewerkt. Verder is een geheel nieuw bestuur aangetreden onder leiding van voorzitter Paul Rinkens. Nol Hendriks werd de beheerder van een spelersfonds, dat spelers koopt en huurt. De club neemt alleen de salarissen op zich. Bij verkoop van een speler gaat de opbrengst naar het fonds van de investeerders. Zo verloor MVV deze week eerste doelman Ruud Boffin, die na een geslaagde stage werd aangetrokken door West Ham United.

De financile moeilijkheden zorgden er wel voor dat MVV een forse puntenstraf kreeg opgelegd door de KNVB. De Limburgers begonnen de competitie op -7. De eerste drie duels leverden de ploeg van trainer Ren Trost al vijf punten op. Er werd gelijk gespeeld tegen FC Volendam (2-2) en FC Zwolle (0-0), waarna vorige week de eerste overwinning werd geboekt. Op bezoek bij FC Emmen stond het na een halfuur al 2-2; tot tweemaal toe had MVV een voorsprong uit handen gegeven. In de 82e minuut zorgde Daemen echter met een fraaie knal voor de 2-3 en daar had Emmen geen antwoord meer op.

In de selectie van RBC kampen twee spelers nog met blessures. De coaches Hellemons en Van Vossen kunnen tegen MVV waarschijnlijk geen beroep doen op Roel de Graaff (lies) en Jordy Zuidam (ribben).

MVV Maastricht-RBC Roosendaal
Datum: 3 september 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: De Geusselt
Scheidsrechter: Ketting
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Schiphorst
Vierde official: Berben




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd