RBC krijgt publieke waarschuwing

Gepost door:Remy // 2010-07-28 00:00:00 // 2831 keer bekeken

RBC heeft een publieke waarschuwing gekregen van de licentiecommissie van de KNVB. Deze sanctie is opgelegd, omdat de club zich voor het eerst niet aan het plan van aanpak heeft gehouden. RBC heeft de gestelde norm voor personeelskosten overschreden.

Algemeen directeur Jeffrey Kooistra betwijfelt of deze publieke waarschuwing nodig was. 'Dat gaat over een situatie van anderhalf jaar geleden toen onze personeelskosten inderdaad te hoog waren. Inmiddels kan ik met de hand op mijn hart zeggen dat dit niet meer zo is', aldus Kooistra in BN/DeStem. De afgelopen maanden is juist drastisch in de personeelskosten gesneden. 'We zijn trots op de sluitende begroting die er nu ligt. Daarmee voldoen we aan de regels van de KNVB. Maar als de bond vindt dat ze dit zo naar buiten moet brengen, moet ze dat doen.'

De licentiecommissie van de KNVB erkent dat RBC inmiddels voldoet aan de eisen. De Roosendalers zijn nog wel ingedeeld in de zogenaamde "categorie 1".

Overigens beginnen zeven clubs in het betaalde voetbal met een negatief puntenaantal aan het nieuwe competitieseizoen. Eredivisionist NAC krijgt n strafpunt opgelegd. Daarnaast zijn zes clubs uit de Jupiler League gestraft. MVV begint het seizoen op -7. AGOVV moet zes punten inleveren. Almere City FC en BV Veendam krijgen drie punten in mindering, Fortuna Sittard twee. FC Dordrecht raakt n punt kwijt. In geen van deze gevallen is hoger beroep mogelijk.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd