Coolen tekent bij Adelaide United

Gepost door:Nieuwkomer // 2010-07-05 00:00:00 // 2755 keer bekeken

Medio vorige week werd bekend dat Rini Coolen in Australi onderhandelde met een club uit de A-league. Aanvankelijk werd Coolen in verband gebracht met Melbourne Victory, maar de 43-jarige oefenmeester tekende een contract voor twee jaar bij Adelaide United.

Bij Adelaide United wordt hij de opvolger van Aurelio Vidmar die vorige maand opstapte en nu assistent-trainer wordt van het Australische nationale elftal. De nieuwe club van Coolen eindigde afgelopen seizoen als tiende (en laatste) in de A-league. Omdat men daar geen degradatieregeling kent acteren de Reds ook komend seizoen op het hoogste niveau.

Het contract tussen Coolen en RBC wordt hiermee per direct ontbonden. Coolen had een contract tot 2011 maar daarin was een clausule opgenomen dat hij bij een positieverbetering mocht vertrekken.

Met de komst van Coolen wordt de Nederlandse inbreng in het Australische voetbal weer wat groter. John van t Schip is momenteel werkzaam bij Melbourne Heart, terwijl Han Berger technisch directeur is van de Australische voetbalbond. Recent stond het nationale elftal van de Socceroos onder leiding van Guus Hiddink en Pim Verbeek.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd