Wat vind jij van de nieuwe selectie?

Top, genieten dit!

21%
Ik moet het nog zien

29%
Mwah, had beter verwacht

50%

Stemmen: 42

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-FC Eindhoven

Gepost door:Remy // 2010-03-18 00:00:00 // 2489 keer bekeken

Voor RBC staan deze competitie nog maar zes wedstrijden op het programma. In eigen huis komt de ploeg van Rini Coolen nog driemaal in actie, te beginnen met het duel tegen FC Eindhoven aankomende vrijdag.

RBC vindt zich na 30 wedstrijden terug op de negende plaats op de ranglijst met 39 punten. Om zich nog te kunnen plaatsen voor de play-offs (waaraan behalve de vier periodekampioenen de vier best geplaatste ploegen meedoen) moeten de Roosendalers minimaal n positie stijgen, aangezien periodewinnaar FC Eindhoven momenteel niet bij de bovenste negen clubs staat. Het gat tussen RBC en nummer acht Helmond Sport bedraagt op dit moment zes punten.

Het is de Roosendalers er dus alles aan gelegen om het treffen met FC Eindhoven in winst om te zetten. Dat zal echter geen gemakkelijke opgave worden; de Eindhovenaren verkeren namelijk in vorm. Eindhoven boekte dit seizoen elf zeges, waarvan acht in de laatste twaalf wedstrijden. Deze knappe reeks leverde de tweede club van Eindhoven de derde periodetitel en een plaatsje in de play-offs op.

Vorige speelronde
Vorige week boog FC Eindhoven in het thuisduel tegen Helmond Sport een vroege achterstand om in een 3-1 voorsprong. Voskamp scoorde nog tegen voor de bezoekers, maar Eindhoven hield stand.

RBC kwam afgelopen vrijdag niet in actie, omdat de wedstrijd tegen het failliete HFC Haarlem kwam te vervallen. De maandag ervoor speelden de Roosendalers het inhaalduel tegen FC Emmen. Na (wederom) een slechte eerste helft kwam RBC voor de tweede helft feller uit de kleedkamer. Desondanks opende FC Emmen de score. Routinier Stroeve tikte een rebound binnen, nadat Ter Heide op doelman Christianen stuitte. Het antwoord van RBC liet niet lang op zich wachten. Invaller Chery reageerde goed op een snel genomen vrije trap van De Leeuw, nam de bal keurig mee en rondde beheerst af. Beide ploegen kregen nog kleine kansjes, maar de stand bleef gelijk.

Vorige ontmoeting
Eind november zette RBC FC Eindhoven met 1-3 opzij. De ploeg van trainer/coach Rini Coolen nam meteen het initiatief in handen en zag dat snel beloond worden. De Leeuw kopte de bal door naar Ars, die wegdraaide bij zijn tegenstander en keurig afrondde. In de extra tijd van de eerste helft deden de Roosendalers het elftal van Jan Poortvliet nogmaals pijn. Jardim bereike Chery, die de bal meegaf aan Martina. De linksback maakte het fraai af en scoorde zijn eerste doelpunt in het profvoetbal.

RBC liet vlak na rust wat kansen liggen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar FC Eindhoven kon de bezoekers niet van de wijs brengen in een tweede helft waarin het tempo laag lag. In de slotfase kapte invaller Nelson een tegenstander uit en liet hij de 0-3 aantekenen. Een minuut later kreeg de thuisploeg een strafschop, nadat N'Koyi door Hayen naar de grond werd gewerkt. Nelemans verzilverde het buitenkansje en redde zo de Eindhovense eer.


Ex-spelers
Jeffrey Vlug speelde twee perioden bij RBC. In het seizoen 2007/2008 maakte hij op huurbasis de overstap van Sparta naar RBC, toen Edouard Duplan de omgekeerde weg bewandelde. De aanvaller speelde dat seizoen 32 wedstrijden, waarin hij zes keer wist te scoren. Nadat Sparta hem een halfjaar had uitgeleend aan Go Ahead Eagles, stalde de club hem in de winter van 2009 wederom bij RBC. Vlug kwam tien duels in actie en was n keer trefzeker. Afgelopen zomer werd zijn doorlopende contract met Sparta ontbonden, waarna hij transfervrij naar FC Eindhoven kon. Dit seizoen scoorde hij zes goals, waarvan vijf in de voor Eindhoven zo belangrijke derde periode.

RBC Roosendaal-FC Eindhoven
Datum: 19 maart 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Bekebrede
Assistent-scheidsrechters: Buiting en Pool
Vierde official: Otto
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd