Interviews
Meest recente interviews

Ook koploper onderuit tegen RBC C1

Gepost door:Werner // 2010-02-27 00:00:00 // 2987 keer bekeken

RBC C1 kreeg vandaag op Sportpark Meilust de ongeslagen koploper Willem II/RKC op bezoek en ook de Tilburg Waalwijk combinatie heeft nu de opmars van de RBCers ondervonden. Het werd na een spannende wedstrijd 1-0 voor de thuisploeg de 4e overwinning op rij alweer voor het team van Marco Jalink en Henk Vos. RBC C1 is momenteel bezig aan een ijzersterke reeks. De laatste nederlaag dateert weer van 14 november toen Feyenoord C1 met 3-2 de baas was maar daarna won het 5 wedstrijden en speelde er 1 gelijk waardoor het nu keurig op de 4e plaats staat in de 1e divisie B. Voor dit elftal is dit seizoen al meer dan geslaagd.

Het lijkt erop dat RBC A1 de handdoek geworpen heeft en zich neerlegt bij degradatie anders heb ik geen verklaring voor het resultaat vandaag bij Feyenoord A2 ook geen hoogvlieger in de 1e divisie B. Bij rust was het nog 1-1 in een gelijkopgaande wedstrijd, echter de uitslag na 90 minuten was maar liefst 5-1 voor de Rotterdammers. Bij RBC dat troosteloos onderaan staat met 6 schamele puntjes hadden ze zich het seizoen anders voorgesteld, eigenlijk wij allemaal maar nadat het de 1e de beste wedstrijd met 1-4 had gewonnen bij Quick is het verdere verloop van het seizoen dramatisch te noemen. RBC kampte daarbij wel vaak met geblesseerde spelers, had soms ook het geluk niet aan hun zijde, maar kortom het had wel de capaciteiten om mee te kunnen draaien in de 1e divisie, helaas lijkt hier nu definitief een einde aan te komen en moeten spelers en begeleiders eens goed in de spiegel kijken hoe dit zo met dit team kon gebeuren............

RBC B1 boekte vandaag een knappe overwinning bij NEC / FC Oss B1. Wegens familieomstandigheden was de "ouwe"weer uit stal gehaald om als teammanager te fungeren bij dit elftal. Op het schitterende complex "De Eendracht"in Nijmegen (en wat denk je op zulke momenten met weemoed terug aan Vierhoeven) was NEC vooral voor rust een klasse beter dan de gasten uit Roosendaal en had daarbij de pech dat er eerst een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd, waarna het even later alle pech van de wereld had toen een bal die terugkwam van de lat in het lege doel werd gekopt maar weer via de binnenkant van de paal eruit sprong. Het moge duidelijk zijn, wel veel beter spelen dan de tegenstander maar zelf niet scoren, tja dan komt de wet van Bartje om de hoek kijken en zowaar het gebeurde nog ook. Een vrije trap op de rand 16 meter voor RBC werd zo listig genomen dat de achterhoede van NEC compleet even de weg kwijt was waardoor het voor Keane van Merrienboer een koud kunstje was om de bal in het doel te tikken. In de 2e helft was het wederom NEC wat fel aandrong maar door de ruimte die ontstond kreeg RBC meer de mogelijkheid om zeker zo gevaarlijk te counteren maar wist het de score niet verder uit te bouwen waardoor het spannend bleef tot de laatste minuut in deze zeer sportieve wedstrijd die uitstekend werd geleid door Dhr Sluitman maar gescoord werd er niet meer waardoor RBC als de gelukkige winnaar van het veld stapte waar NEC eerlijkheidshalve meer had verdiend. Door deze overwinning en de winst van vorige week op Spartaan '20 B1 staat RBC B1 nu op de 8e plaats met 17 punten uit 16 wedstrijden.

RBC C2 ging met 2-0 kopje onder tegen NAC C2. Meer informatie is er helaas over deze wedstrijd niet bekend.

RBC D1 kan de competitie lekker gaan uitspelen na de winst op hekkensluiter FC Den Bosch. RBC dat net voor de winterstop in een klein dipje kwam en terugzakte op de ranglijst, heeft in het nieuwe jaar de draad weer goed opgepakt en stuurde de gasten uit de Brabantse hoofdstad met een 4-1 nederlaag huiswaarts. RBC D1 staat nu op een mooie 6e plaats met 21 pnt uit 15 wedstrijden.