Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC B1 boekt belangrijke overwinning

Gepost door:Werner // 2010-02-21 00:00:00 // 2763 keer bekeken

RBC B1 heeft zaterdag een zeer belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie in de 1e divisie B. In de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Spartaan '20 B1 won het team van Frans Vermeulen nipt met 1-0 waardoor het nu op de ranglijst de Rotterdammers passeert.

Vanaf het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Bezemer kon je merken dat het beide ploegen alles aan gelegen was om zeker niet te verliezen en dat was ook duidelijk aan het spel te zien. Het was een puur degradatieduel met weinig goed voetbal maar het stond wel bol van de spanning. Beide ploegen wisten weinig kansen te creren en er werden aan weerszijde veel foutieve passes verstuurd zodat de rust inging met een bloedeloze 0-0 stand. In het 2e bedrijf werd het er ook allemaal niet beter op. RBC was wel veelvuldig in balbezit maar echt gevaarlijk voor het vijandelijke doel werd het zelden en braken de Roosendalers eens door dan werd er onzorgvuldig omgesprongen met de geboden kans. Achterin daarentegen moest de verdediging allert blijven op de counters van Spantaan '20 die voorin een paar fysiek grote en sterke kerels hadden staan, maar de immer sober maar o zo solide spelende Ruben Hollemans had zijn verdediging goed staan zodat doelman Joeri Leest niet echt in verlegenheid gebracht kon worden en de wedstrijd af leek te stevenen op een puntendeling iets waar beide ploegen totaal niets mee opschoten. Toch zou het tij keren toen RBC een kwartier voor tijd onverwachts op voorsprong kwam door een doelpunt van Mounir Ellaouchi die bij de 2e paal binnentikte. RBC op voorsprong en de Rotterdammers moesten nu alles uit de kast halen om alsnog een punt mee naar huis te kunnen nemen. Het spel werd wat grimmiger, de overtredingen feller wat resulteerde in een terechte rode kaart voor een van de Spartaan-spelers wegens natrappen, maar RBC was geenszins van plan om de voorsprong uit handen te geven en stapte na het laatste fluitsignaal als gelukkige winnaar van het veld in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende maar iedereen met een oranje hart had daar uiteraard maling aan. RBC had weer een belangrijke stap gezet als het gaat om lijfsbehoud en straks spreekt niemand meer over de manier waarop dat tot stand kwam.

RBC D1 deed in navolging van RBC B1 eveneens goede zaken door de uitwedstrijd bij VVV Venlo met 0-1 te winnen. RBC wat de laatste tijd wat teruggezakt was op de ranglijst kon deze overwinning zeer goed gebruiken om wat afstand te nemen van de onderste regionen. Knappe prestatie jongens.

RBC D2 speelde thuis tegen Willem II/RKC D2 en moest de meerdere erkennenin de gasten die het betere van het spel hadden en uiteindelijk verdiend met 1-3 wisten te winnen. Voor RBC geen vuiltje aan de lucht, het team staat immers keurig in de middenmoot.

Uitslagen:
RBC A1 vrij (wedstrijd ADO afgelast)
RBC B1 - Spartaan '20 B1, 1-0
FC Twente C1 - RBC C1, 3-7 (vriendschappelijk)
RBC C2 - BVV Barendrecht C1, 2-3 (vriendschappelijk)
VVV Venlo D1 - RBC D1, 0-1
RBC D2 - WillemII/RKC D2, 1-3




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd