Situatie met de week nijpender voor RBC A1

Gepost door:Werner // 2010-02-07 00:00:00 // 2985 keer bekeken

Het tij wil maar niet keren bij RBC A1, ook afgelopen zaterdag werd er weer een nederlaag aan het totaal bijgevoegd, deze keer in Sittard bij Fortuna en ook nu was het weer geheel onnodig maar de cijfers 4-1 spreken weer duidelijke taal. Persoonlijk doet het me ontzettend veel pijn om te zien hoe dit team dit seizoen door de 1e Divisie B ploetert. 2 Seizoenen lang heb ik deze spelers mogen begeleiden, weet hoe ontzettend goed ze kunnen voetballen, wat een fantastische groep het is, maar op de een of andere manier wil het dubbeltje maar niet de goede kant uit rollen dit seizoen waardoor het nu troosteloos onderaan staat met nog 9 wedstrijden te gaan en we moeten serieus gaan vrezen voor lijfsbehoud. De laatste keer dat RBC A1 een puntje wist te vergaren was op 24 oktober toen het met 1-1 gelijk speelde bij VVV Venlo A1. De 6 daaropvolgende wedstrijden gingen allemaal verloren zo ook dus de laatste wedstrijd tegen Fortuna Sittard A1.

RBC begon weer slap aan de wedstrijd en stond al na 5 minuten op achterstand. Vlak voor rust vergrootte de thuisclub de score door wederom een persoonlijke fout en leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Na de rust zagen de toeschouwers een geheel ander RBC op de grasmat maar was het toch Fortuna wat de score verder uitbouwde. Nadat Masoud Osmanie nog iets terug had kunnen doen voor de rode lantaarndrager was het slotakkoord toch voor de Limburgers zodat de 9e nederlaag van het seizoen een feit was. RBC zal het onderling met VVV Venlo en Excelsior Maassluis uit moeten gaan maken welk team volgend seizoen nog in de 1e divisie speelt. Het gat met de nummer 9 Feyenoord is inmiddels opgelopen naar 8 punten al heeft RBC nog wel een wedstrijd in te halen. Er zijn uiteraard nog mogelijkheden maar eerlijkheidshalve zie ik het zwaar in.

RBC B1 verloor bij FC Den Bosch met 2-0 en zag Excelsior Maassluis weer dichter naderen in de strijd tegen degradatie. Dat RBC verloor in de Brabantse hoofdstad kan gebeuren. Erger was de zware blessure van Hakan Aksoy, die na een smerige overtreding afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis, waar gevreesd werd voor een enkelbreuk en afgescheurde enkelbanden. We hebben het hier over jeugdvoetbal... Hakan, heel veel sterkte met je herstel.

RBC C1 was snel klaar met de nummer laatst Spartaan '20 C1. Bij de rust stond het team van Marco Jalink al met 4-0 voor en had scheidsrechter Perez net zo goed kunnen affluiten want in het 2e bedrijf kregen de toeschouwers op het mistige Meilust nog maar weinig te zien. Spartaan '20 scoorde nog wel de eretreffer maar daar bleef het ook bij. Door het verlies van concurrent NAC C1 doet RBC door deze overwinning goede zaken. Het stijgt zelf naar de 5e plaats met 25 pnt uit 15 wedstrijden en heeft slechts een achterstand van 3 punten op de nummer 2 Feyenoord. Wat een schitterende comeback heeft dit team gemaakt na het dramatische seizoen 2008/2009.

RBC C2 heeft zijn 1e 3 punten te pakken in de nieuwe reeks waarin het speelt in de klasse A. Nadat het 2 weken geleden al tegen Ajax had laten zien dat het niet onder hoeft te doen voor de zogenaamde topclubs, was AZ het 1e slachtoffer van het team van Jos Bogers. Na een enerverende partij werd het 2-1, een knappe prestatie.

RBC D1 won van Fortuna Sittiard D1 met 2-1, een overwinning die meer dan welkom was temeer omdat ook de onderste 2 ploegen punten pakten. RBC blijft op de 10e plaats staan met 12 punten uit 12 wedstrijden en houdt een voorsprong vast van 4 punten op de nummer 11 FC Den Bosch.

RBC D2 kon het niet bolwerken tegen het fysiek sterke Geldrop AEK D2. De gasten uit Oost Brabant wonnen met 1-2. RBC staat met 19 punten uit 13 wedstrijden op een veilige 8e plaats. Opvallend in deze competitie is de voorsprong van koploper PSV (42 pnt uit 15) op de nummer 2 Willem II/RKC D2, het verschil bedraagt maar liefst 15 punten!