Voorbeschouwing De Graafschap-RBC

Gepost door:Remy // 2010-02-03 00:00:00 // 2598 keer bekeken

Excelsior maakte vorige week een einde aan de zegereeks van RBC. De Rotterdammers hadden simpelweg meer kwaliteit en de werklust die RBC daartegenover zette bleek niet genoeg. Vrijdag wacht wederom een lastige opdracht als de Roosendalers in Doetinchem aantreden tegen koploper De Graafschap.

Volslagen kansloos is de ploeg van trainer/coach Rini Coolen echter niet. Dat bleek wel in de thuiswedstrijd tegen de Superboeren, toen RBC weliswaar verloor, maar lange tijd uitzicht had op meer en bovendien voetballend weinig tot niets onderdeed. Daar staat echter tegenover dat De Graafschap op de Vijverberg amper punten laat liggen. FC Den Bosch wist een gelijkspel uit het vuur te slepen en FC Zwolle haalde vlak voor de winterstop flink uit met een 1-4 zege, maar verder keerden alle ploegen met lege handen huiswaarts. Ook in de strijd om de derde periode is De Graafschap nog kansrijk. De ploeg van Kalezic heeft drie punten achterstand op FC Eindhoven, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld.

Vorige speelronde
De wedstrijd FC Dordrecht-De Graafschap werd vorige week vrijdag afgelast wegens een onbespeelbaar veld aan de Krommedijk en ook afgelopen maandag kon er niet worden afgetrapt. De Superboeren speelden hun laatste duel dan ook op 22 januari. Thuis tegen Helmond Sport werd De Graafschap in het zadel geholpen door een vroeg eigen doelpunt van Van Westerop, gevolgd door een treffer van Bargas. Kort na rust maakte de spits zijn tweede van de wedstrijd en de tiende van het seizoen. Later luisterde Van Beukering zijn rentree op door de stand naar 4-0 te tillen.

RBC moest zijn meerdere erkennen in Excelsior. De Roosendalers begonnen sterk, maar moesten het initiatief halverwege de eerste helft aan de bezoekers laten. Een vrije trap van Van Peppen werd niet goed weggewerkt en kwam opnieuw voor de voeten van de linksback, die van afstand Koetsier wist te passeren. De rest van de wedstrijd probeerde RBC het wel, maar er werden weinig kansen gecreerd. Nadat de volledig vrijgelaten Alisic er 0-2 van had gemaakt was de wedstrijd feitelijk beslist.

Vorige ontmoeting
Op zaterdag 31 oktober nam RBC het in eigen huis op tegen titelkandidaat De Graafschap. De thuisploeg toonde lef, door De Graafschap vanaf het eerste fluitsignaal op te jagen en zelf de aanval te zoeken. Vooral met schoten uit de tweede lijn werden de Roosendalers gevaarlijk. Pas vlak voor rust liet De Graafschap zich voor het eerst gelden, toen Powel van dichtbij hard naast schoot.

Na de pauze bleef RBC goed meevoetballen, maar de bezoekers schakelden een tandje bij en kwamen steeds vaker in de buurt van het Roosendaalse doel. De ploeg van Rini Coolen had echter geluk dat met name Bargas zijn vizier niet op scherp had staan. Een kwartier na rust kreeg RBC een grote kans via Ars, maar hij wist de mooiste aanval van de avond niet doeltreffend af te ronden. Na een aanval over vele schijven zat Terol volledig mis bij een voorzet van De Leeuw, Ars kopte echter over het lege doel. In de 74e minuut kreeg RBC een domper te verwerken, toen De Graafschap-verdediger Buijs mee opkwam en ging lopen met de bal. Drie RBCers grepen vervolgens onvoldoende in. Buijs kon ze zonder problemen passeren en daarna diagonaal uithalen. Koetsier was kansloos.
Het slotoffensief van RBC bleef zonder resultaat, maar desondanks kreeg de thuisploeg na afloop het verdiende applaus van de eigen aanhang.

Ex-spelers
Peter Jungschlger speelde anderhalf jaar voor RBC. De middenvelder, die overgekomen was van ADO Den Haag, maakte veel indruk en verdiende in januari 2008 een transfer naar VVV. De Limburgers degradeerden echter, waardoor de Voorburger transfervrij was. De Graafschap contracteerde hem. In Doetinchem speelde hij 25 duels in de eredivisie, maar ook de ploeg van trainer Darije Kalezic moest een stap terug doen naar de eerste divisie. Dit seizoen staat de teller pas op twaalf duels, waarvan de meeste als invaller.

Sjoerd Ars begon zijn loopbaan bij de Superboeren. In dertien wedstrijden was hij twee keer trefzeker. Zijn neusje voor de goal toonde hij voor het eerst pas echt bij FC Omniworld.

De Graafschap-RBC Roosendaal
Datum: 5 februari 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: De Vijverberg
Scheidsrechter: Luinge
Assistent-scheidsrechters: Pool en Schiphorst
Vierde official: Lindhout




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd