Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Excelsior

Gepost door:Remy // 2010-01-28 00:00:00 // 2818 keer bekeken

Met de subtop in zicht, een gedeelde koppositie in de periodestand en drie gewonnen duels op rij ziet de wereld er ineens een stuk rooskleuriger uit voor RBC. Het programma liegt er echter niet om, met wedstrijden tegen Excelsior, De Graafschap en FC Zwolle, stuk voor stuk clubs uit de top vijf. Vrijdag treft RBC in eigen huis Excelsior.

Het elftal van trainer Alex Pastoor draait voornamelijk op jeugdige en talentvolle Feyenoord-huurlingen. De Rotterdammers staan vijfde in het klassement en zijn al verzekerd van deelname aan de play-offs, door het in de wacht slepen van de tweede periode. Excelsior dankt de goede klassering vooral aan de goede resultaten op Woudestein. Buiten Rotterdam presteren de Kralingers namelijk een stuk minder.

RBC heeft het daarentegen lastig in thuiswedstrijden, al was daar tegen FC Dordrecht (4-1) weinig van te merken. De ploeg van Rini Coolen speelde de afgelopen weken vanuit een sterke organisatie. Achterin wordt nauwelijks iets weggegeven en mocht er al eens iemand door het blok Toet-Hayen breken, dan is daar altijd nog doelman Koetsier, die inmiddels is uitgegroeid tot een betrouwbare sluitpost. Voeg daarbij een weer aan het scoren geslagen Ars in de spits en alles is mogelijk voor RBC.

Vorige speelronde
Excelsior boekte vorige week een ruime overwinning, die achteraf niet bleek te tellen. Voor HFC Haarlem zal de confrontatie met de Rotterdammers de geschiedenis ingaan als laatste wedstrijd in het bestaan van de club. Na een kwartier leidde Excelsior al met 2-0 door goals van Koolwijk en Erasmus. Janota gooide het duel halverwege het tweede bedrijf in het slot. De drie punten voor Excelsior werden echter enkele dagen later alweer geschrapt.

Ook RBC pakte de zege en wel op bezoek bij FC Den Bosch, waar het al 16 jaar niet meer had gewonnen. De Roosendalers hadden gedurende de hele wedstrijd de controle en sloegen in het slotkwartier keihard toe. Toet en Ars kopten raak op aangeven van Remacle.

Vorige ontmoeting
Op Woudestein kreeg RBC al vroeg in de wedstrijd een tegendoelpunt te verwerken. Excelsiors aanvoerder Koolwijk mocht aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot werd wellicht nog ietwat van richting veranderd door de muur, maar hoe dan ook stond RBC-doelman Christianen aan de grond genageld en viel de bal binnen: 1-0. De bezoekers lieten zich niet uit het veld slaan en zochten de aanval. Met name aan de linkerkant lag veel ruimte en die werd na een half uur spelen goed benut. De Leeuw vond de opgekomen Martina, die de naar de linkerflank overgestoken Remacle goed in de diepte aanspeelde. De Belg legde terug op De Leeuw en de Bergenaar tikte de bal voorbij Van Dijk.

In de tweede helft kon de partij lange tijd nog alle kanten op, al was het RBC dat het initiatief nam. In de laatste minuut ging het echter alsnog verkeerd voor de Roosendalers, toen de thuisploeg een vrije trap kreeg. Op het moment dat de bal werd ingebracht was er over en weer sprake van het gebruikelijke duw- en trekwerk in het zestienmetergebied. Van Steensel en Toet gingen naar de grond en tot ieders verbazing floot scheidsrechter Sanders voor een strafschop. Alisic stond tegenover Christianen en, hoewel de doelman in de goede hoek zat, werd het 2-1 voor Excelsior.

Ex-spelers
Twee linksbacks van RBC hebben een verleden bij Excelsior. Sjaak Polak debuteerde er in 1996 in het betaalde voetbal. Na vijf jaren in de eerste divisie maakte hij de overstap naar eredivisionist FC Twente. Ook Mels van Driel startte zijn carrire op Woudestein. Na twee seizoenen verliet hij de club voor Fortuna Sittard.

RBC Roosendaal-Excelsior
Datum: 29 januari 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Geldhof (Belgi)
Assistent-scheidsrechters: Bossuyt (Belgi) en Henderickx (Belgi)
Vierde official: Bax




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd