Voorbeschouwing RBC-FC Dordrecht

Gepost door:Remy // 2010-01-17 00:00:00 // 2793 keer bekeken

Maandagavond hervat RBC de competitie met de inhaalwedstrijd tegen FC Dordrecht. Een kaartje voor het duel in het MariFlex Stadion kost slechts vijf euro.

Na de afgelasting van RBC-FC Dordrecht op 18 december bleef het winterse weer aanhouden. Geplande oefenduels tegen Sparta en Heinenoord konden niet doorgaan en afgelopen vrijdag werd de gehele speelronde in de Jupiler League afgelast. De laatste wedstrijd van RBC dateert al van 11 december, toen op bezoek bij FC Oss met 0-1 werd gewonnen door een laat doelpunt van de inmiddels weggestuurde Gregory Nelson. In de persoon van Lesley Nahrwold heeft RBC een vervanger gevonden.

Tegenstander FC Dordrecht bereikte in de winterstop overeenstemming met Eddy Putter. De aanvaller, die in het verleden al meerderejaren aan de Krommedijk speelde, maakt het seizoen af bij de Schapenkoppen. Ook het team van coach Gert Kruys werd tegengewerkt door het winterweer. Een trainingskamp in Drenthe werd afgeblazen en oefenpotjes tegen Baronie en AGOVV moesten worden geschrapt.

Vorige ontmoeting
In Dordrecht liep RBC tegen de eerste uitnederlaag van het seizoen op: 2-0. De thuisploeg startte sterk en kwam meermaals in scoringspositie. Zo schoot Delanoy op de paal en in de rebound trof de volledig vrijstaande Zeefuik de andere paal. De Roosendalers overleefden de openingsfase en dachten halverwege de eerste helft aan een strafschop, toen Ars binnen het zestienmetergebied tegen de grond werd gewerkt. Scheidsrechter Van Meenen werkte echter niet mee. Niet lang daarna nam Dordrecht een voorsprong. Zeefuik bleef lang lopen met de bal en gaf op het goede moment af op Delanoy, die de bal in de verre kruising joeg. Op slag van rust liep RBC tegen een tweede tegendoelpunt aan. Verhoek profiteerde van miscommunicatie tussen Hayen en Christianen. In de tweede helft mochten de bezoekers van geluk spreken dat de score niet verder opliep in het voordeel van FC Dordrecht.

Ex-spelers
Sven Delanoy verruilde afgelopen zomer RBC voor FC Dordrecht. De Belgische middenvelder speelde drie jaar in het oranje-wit. In zijn eerste jaar, waarin RBC op een haar na promotie miste, vormde hij samen met Edouard Duplan en Gerry Koning een uitstekende rechterflank. De twee daaropvolgende seizoenen presteerde RBC ondermaats en kon ook Delanoy minder zijn stempel drukken. Met hulp van enkele sponsors probeerden de Roosendalers de Belg voor de club te behouden, maar Delanoy was inmiddels al in gesprek met Dordrecht en gaf tevens aan een nieuwe uitdaging te zoeken. Bij zijn nieuwe club is hij een vaste kracht.

Ook Marcel van der Sloot heeft een RBC-verleden. Hij speelde slechts tien competitiewedstrijden, maar kwam wel veel in actie tijdens de nacompetitie in 2002. Na vier goede jaren bij TOP Oss lijfde eredivisionist De Graafschap hem in, maar daar kwam Van der Sloot niet aan spelen toe. FC Dordrecht bood uitkomst. Inmiddels is de middenvelder daar alweer bezig aan zijn derde jaar. Momenteel is Van der Sloot uitgeschakeld met een achillespeesblessure.

RBC Roosendaal-FC Dordrecht
Datum: 18 januari 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Wegereef
Assistent-scheidsrechters: Brondijk en Janson
Vierde official: Bax




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd