Zimmerman en Nelson disciplinair geschorst

Gepost door:Remy // 2009-12-18 00:00:00 // 3031 keer bekeken

Trainer/coach Rini Coolen neemt Angelo Zimmerman (foto) en Gregory Nelson niet op in zijn selectie voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Beiden zijn disciplinair gestraft, omdat ze donderdagochtend lieten weten dat ze niet op de training aanwezig zouden kunnen zijn.

'Onprofessioneel', is het oordeel van Coolen in BN/DeStem. De coach ontving gisterochtend een sms waarin Zimmerman liet weten dat hij en Nelson vastzaten in Groningen. Door de winterse omstandigheden zouden ze niet op tijd kunnen zijn voor de training, die om acht uur zou beginnen.

Overigens werd de training later door de hevige sneeuwval afgelast. Coolen: 'Maar die afgelasting doet er niet toe. Het kan nooit zo zijn dat een voetbalprof 's ochtends of 's nachts nog uit Groningen moet vertrekken als hij om acht uur in Roosendaal moet trainen. Daags voor een competitiewedstrijd! Dat is onacceptabel.'

'Kijk als die jongens op dinsdagavond naar Groningen vertrekken, waar Angelo vandaan komt, daar is niets mis mee. Zeker niet omdat wij woensdag een dag vrij hadden. Maar dan hadden ze wel woensdagavond terug moeten komen. Angelo heeft immers een appartement en Bergen op Zoom en Gregory, die eigenlijk in Rotterdam woont, verblijft regelmatig bij hem. Als speler heb je je nachtrust nodig en ze hadden moeten weten welk weer er voorspeld werd. Daar ben je prof voor',aldus Coolen.

Coolen wilde gistermiddag een gesprek met de twee, maar zij waren zo laat in Roosendaal, dat er pas vandaag gepraat wordt over het voorval. 'Ik heb ze niet gesproken, we hebben alleen maar contact gehad via sms. De laatste keer meldden ze ook dat ze een ongelukje hadden gehad. Vreemd, omdat ze dat in hun eerste sms'je niet schreven.'

Zimmerman miste ook de wedstrijd tegen FC Oss van vorige week door een schorsing, naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Omniworld. Nelson was in Oss matchwinner; hij scoorde in de blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd