Promotie C2, D2 verslaat NAC met 1-0

Gepost door:Werner // 2009-12-06 00:00:00 // 3136 keer bekeken

RBC C2 heeft het gepresteerd om te promoveren naar de hoogste klasse na een 2-3 overwinning in Breda tegen naaste rivaal NAC C2. RBC C2 speelt in een klasse waarin de 6 bovenste ploegen na de winterstop gaan uitkomen tegen de 6 bovenste ploegen uit de andere klasse waarin Ajax, Groningen, Heerenveen, FC Twente en meer topploegen in uitkomen. Voor RBC betekent dit een geweldig resultaat voor dit jonge team wat dit jaar na afwezigheid van 1 seizoen weer voor het eerst deelneemt aan de competitie.
NAC C2 - RBC C2 was een wedstrijd die voor beide ploegen dus zeer belangrijk was en de Bredanaars wisten als 1e de score te openen halverwege de 1e helft. RBC moest deze tegentreffer even verwerken maar nam daarna het heft weer in handen wat resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Bart Nieuwkoop. Vlak na aanvang van de 3e helft (u leest het goed deze ploegen spelen 3 helften van 25 minuten), kwam NAC wederom op voorsprong wel of niet via een buitenspelgoal de treffer telde. RBC moest nu alles op alles gaan zetten om niet het onderspit te gaan delven en het lukte wonderwel door 2 treffers van Dave van Gils waardoor promotie naar de topklasse een feit was. Gefeliciteerd jongens met dit knappe resultaat.

RBC D2 ontving op Meilust NAC D2 en ook hier waren de Roosendalers de baas over hun tegenstander. RBC won de wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Max Heijnen uit een subliem genomen vrije trap maar had de score eigelijk veel verder moeten uitbouwen. Zo zag de ploeg die zich gesteund zag door een mini voltaside (tjonge wat zijn die ouders fanatiek haha), een goal van Davey Matthijsse afgekeurd en knalde Walid Ouldchikh de bal tegen de onderkant van de lat. NAC was maar sporadisch gevaarlijk maar mocht ook geen aanspraak maken op zelfs 1 puntje en dat zat de ploeg uit Breda niet zo lekker blijkbaar want ik heb nog nooit een leider van de tegenpartij zo snel uit de bestuurskamer zien gaan na het invullen van de wedstrijdformulieren. Knappe overwinning jongens.

RBC C1 de nummer 7 op de ranglijst ontving nummer 6 Sparta in Bergen op Zoom. Het verschil tussen beide ploegen was voor aanvang 2 punten en dat zou het na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vijfeijken ook zo zijn. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht al mochten de Rotterdammers gezien het spelbeeld zich daarmee eigenlijk de verliezer noemen want qua veldspel waren de gasten de bovenliggende partij. Leuk detail is dat RBC nu halverwege het seizoen al net zoveel punten heeft vergaard dan vorig jaar over het hele seizoen.

RBC B1 moest op bezoek bij koploper FC Utrecht B1 en de ploeg van FRans Vermeuelen kan in dit stadium van de competitie alle puntjes hard gebruiken. Na het verstrijken van de 1e helft leek dat weer een kansloze missie te worden omdat de thuisploeg op dat moment met 2-0 voorstond maar de Roosendaalse ploeg toonde veerkracht en wist er alsnog een verdiend gelijkspel uit te slepen.