Spelers zien af van winstpremies

Gepost door:Remy // 2009-11-30 00:00:00 // 2675 keer bekeken

De spelers van RBC laten hun winstpremies vallen. Dat is de uitkomst van herhaaldelijk overleg de afgelopen week. Eerder bleek dat het voor de spelers niet mogelijk is om de gevraagde twintig procent salaris in te leveren. 'Maar met het nu bereikte akkoord gaan we ook richting die twintig procent. Die paar procenten die we er vandaan blijven, proberen we ergens anders te halen', aldus algemeen directeur Jan Pollemans in BN/DeStem.

Pollemans heeft dit weekend niet meer gesproken met spelersvakbond VVCS. 'Maar van de spelersraad begreep ik dat er een akkoord is. Alleen de handtekeningen moeten nog gezet worden.' Dat wordt bevestigd door aanvoerder Sjoerd Ars. 'Dit zijn geen leuke dingen, maar het is nodig als we de club in leven willen houden.'

Het overige personeel, dat eveneens is gevraagd om twintig procent in te leveren, ziet mogelijk af van vakantiegeld. Pollemans: 'Zo komen we in de goede richting, maar we zijn er nog lang niet.' Verder probeert de club een betalingsakkoord met crediteuren te regelen en extra sponsorgelden binnen te halen. 'Van sponsors kunnen we inmiddels meer dan drie ton krijgen, maar dat is nog altijd niet de vijf ton die we nodig hebben.' RBC wil de reddingsoperatie over anderhalve week rond hebben.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd