Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-FC Volendam

Gepost door:Remy // 2009-11-25 00:00:00 // 2974 keer bekeken

Vrijdag treedt RBC in Roosendaal aan tegen FC Volendam. Beide clubs hebben twintig punten gehaald uit de eerste zeventien duels en bivakkeren daardoor teleurstellend in het rechterrijtje. Voor de winnaar van het onderlinge treffen raken de eerste tien clubs nog niet uit het zicht, de verliezer daarentegen blijft akelig dicht bij de gevarenzone.

RBC klimt de laatste weken langzaam op de ranglijst. Na het ongelukkige verlies tegen De Graafschap, waar de ploeg meer verdiende, bleven de Roosendalers drie duels op rij zonder nederlaag. Het gelijkspel tegen Fortuna Sittard was weliswaar onder de maat, maar de overwinning op Helmond Sport mocht er zijn en met een punt uit tegen BV Veendam valt goed te leven.

Voor FC Volendam is het anders. Sowieso werd van de degradant, die vorig seizoen ondanks de laatste plaats in de eredivisie vaak leuk voetbal speelde, veel meer verwacht dan de huidige dertiende plaats. Doelman Verhoeven, de verdedigers Bakens en Koning en spits Sheotahul verlieten Volendam, maar belangrijke spelers als Tuyp, Platje, Meijers en Van Dijk bleven voor de club behouden. Desondanks werd al snel duidelijk dat het voor Volendam moeilijk zou worden om mee te spelen om de titel. Er werd gestart met een gelijkspel tegen Den Bosch en een nederlaag bij Omniworld. Meer recent leed de ploeg van Edward Sturing smadelijke nederlagen tegen Go Ahead (2-6) en MVV (5-2).

FC Volendam kreeg dit seizoen opvallend veel rode kaarten. Vier spelers liepen tegen direct rood aan, eenmaal moest een Volendammer met twee keer geel van het veld. Door blessures en schorsingen zal Sturing ook tegen RBC een hoop spelers missen.
Kelvin Maynard, Theo Zwarthoed, Matthieu Boots, Nick Tol, Jaap Molenaar, Yannick de Wit, Dominique van Dijk, Paul de Lange en Melvin Platje zijn voorlopig niet inzetbaar. Ten opzichte van vorige week mist RBC Melvin de Leeuw wegens een schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart (twee keer geel) tegen BV Veendam.

Vorige speelronde
FC Volendam kwam tegen Helmond Sport al na een kwartier met tien man te staan, toen Van Dijk een knietje uitdeelde. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong door een benutte strafschop van Tuyp, maar in de 74e en 77e minuut kantelde Helmond de wedstrijd door goals van
Hcher.

RBC deelde de punten met Veendam: 1-1. Vlak voor rust kwamen de Roosendalers verdiend op voorsprong.
Cees Toet en Sjoerd Ars gleden beiden naar een vrije trap van Chery en de bal belandde achter doelman Van der Vlag. Het was lastig te zien wie van de twee de bal als laatste raakte, maar het belangrijkste was dat RBC met een voorsprong kon gaan rusten. Na de pauze was de partij in evenwicht en kregen beide ploegen kleine kansjes. Met nog zon twintig minuten op de klok moest RBC verder met zn tienen, omdat Melvin de Leeuw na het wegtrappen van de bal zijn tweede geel van de wedstrijd kreeg. Niet veel later kopte Michael de Leeuw de gelijkmaker binnen.

Vorige ontmoeting
Voor het laatst stonden RBC en Volendam tegenover elkaar in maart 2008. Over negentig minuten gezien was RBC de betere ploeg, maar de ploeg van toenmalig trainer Stanley Menzo won met 1-2. Na twintig minuten voorkwam Erwin Friebel een doelpunt na balverlies van Iwan Redan, maar in de rebound knalde Valenta alsnog raak. Op slag van rust kwam RBC langszij door een kopgoal van Benny Kerstens op aangeven van Sven Delanoy. In de tweede helft werd er met meer lef en risico gespeeld door de Roosendalers, maar de kansen werden niet verzilverd. De latere kampioen Volendam had weinig meer in te brengen, maar kwam toch onverwachts op voorsprong. Deul kopte raak uit een hoekschop. Het slotoffensief van RBC leverde niets op.

Ex-spelers
Paul de Lange kwam via Telstar bij sc Heerenveen terecht, maar daar mocht hij al na n seizoen vertrekken. In 2004 ging hij naar RBC, waar hij in zijn tweede jaar degradeerde en een seizoen later op een haar na promotie miste. De Lange speelde in totaal 65 competitieduels in het oranje-wit. Na een buitenlands avontuur bij het Griekse Veria sloot hij vorig jaar aan bij FC Volendam. Vrijdag zal De Lange overigens niet in actie komen. Een heupblessure houdt hem nog tot de winterstop aan de kant.

RBC Roosendaal-FC Volendam
Datum: 27 november 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Bekebrede
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Slot
Vierde official: Van den Helder




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd