RBC verkocht ruim 1200 seizoenskaarten

Gepost door:ForzaRbc // 2009-11-14 00:00:00 // 2823 keer bekeken

RBC Roosendaal heeft de degradatie en de tegenvallende prestaties in de Jupiler League moeten bekopen met een flinke daling aan seizoenskaarthouders. In 2006, toen de club degradeerde uit de Eredivisie, zag de club het aantal seizoenskaarthouders dalen met 1800. Momenteel heeft RBC 1202 seizoenskaarten verkocht, zo weet BN De Stem.

De grootste groep RBC'ers komt uit degemeente Roosendaal. Uit de stad zelf komen 689 seizoenskaarthouders, waar in de gehele regio er 769 komen. Dit is 64 procent van het totaal aantal 'vaste' fans.

Het is best opvallend te noemen dat er zoveel supporters uit de gemeente Roosendaal komen, omdat voorzitter Jan Pollemans eerder riep dat de club het contact is verloren met de Roosendaler. Bij NAC (gemeente Breda) en RKC (gemeente Waalwijk) komen aanzienlijk minder mensen uit de eigen regio kijken op basis van procenten van het geheel.Bij deOosterburen van RBC komt slechts 50 procent uit de eigen gemeente, waar dat bij RKC slechts 49 procent is.

Wel stappen steeds meer mensen over naar NAC, alleen in de gemeente Roosendaal en de gemeente Tholen (19 seizoenkaarthouders) heeft RBC nog de meeste fans zitten.

RBC-manager Mascha Simons verwacht niet dat het aantal fans verder zal dalen dan nu het geval is. "Nee, er is zeker in Roosendaal zelf wel een 'harde kern' die altijd naar RBC zal blijven komen. Die mensen zijn ook lid van de supportersvereniging. En ja, dat aantal naderen we nu,'' zo vertelt zij aan De Stem.

Hieronder volgt een overzicht waar de seizoenkaarthouders van RBC zich bevinden in West-Brabant:

Gemeente Roosendaal: 769
Gemeente Halderberge: 104
Gemeente Rucphen: 65
Gemeente Bergen op Zoom: 47
Gemeente Steenbergen: 35
Gemeente Moerdijk: 29
Gemeente Etten-Leur: 22
Gemeente Woensdrecht: 20
Gemeente Tholen: 19
Gemeente Breda: 16
Gemeente Zunder: 10
Gemeente Tilburg: 7
Gemeente Drimmelen: 4
Gemeente Oosterhout: 3
Gemeente Loon op Zand: 1
* In de rest van Nederland en buitenland: 82
Totaal: 1202









Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd