Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Helmond Sport

Gepost door:Remy // 2009-11-12 00:00:00 // 2984 keer bekeken

RBC hoopt vrijdag een einde te maken aan een beroerde serie. De Roosendalers wisten al vijf thuisduels aaneen niet te winnen. Op vrijdag de 13e november neemt de ploeg van trainer/coach Rini Coolen het op tegen Helmond Sport, dat zijn laatste twee uitduels met 3-1 verloor

De Helmonders staan er een stuk beter voor dan RBC. Het elftal van Jurgen Streppel staat zesde, tegenover een veertiende stek voor RBC. Bovendien weet Helmond Sport het doel veel beter te vinden. Waar de Oost-Brabanders al 34 keer scoorden, daar blijft RBC steken op slechts 15 goals (n doelpunt per wedstrijd). Alleen FC Omniworld scoort ng minder, hekkensluiters FC Emmen en Fortuna Sittard doen het wat dat betreft even slecht als RBC.

Sjaak Polak is nog altijd afwezig aan Roosendaalse zijde. De routinier kampt met een buikspierkwetsuur. Doelman Arjan Christianen is nog weken uitgeschakeld met een voetblessure en spits Ralf Seuntjens ontbreekt wegens ziekte.

Vorige speelronde
Na vier wedstrijden op rij zonder winst wist Helmond Sport vorige week weer eens de drie punten te pakken. In Stadion De Braak werd de derby tegen FC Oss met 3-1 gewonnen. Helmond zag de bezoekers tien minuten na rust op gelijke hoogte komen, nadat Bruno Andrade in de eerste helft een strafschop had benut voor de thuisploeg. In de slotfase beslisten
Hcher (wederom uit een strafschop) en topscorer Voskamp de wedstrijd in Helmonds voordeel.

Op bezoek bij het laaggeklasseerde Fortuna Sittard bleef RBC steken op een bloedeloos gelijkspel. De wedstrijden ervoor hadden de Roosendalers kans op kans gecreerd, maar in Limburg ging de ploeg van Rini Coolen mee in het lage tempo van de tegenstander en kwam men amper voor het vijandige doel.

Vorige ontmoeting
In maart van dit jaar won RBC in en tegen Helmond. Het was overigens de laatste zege van het seizoen 2008/2009; de overige zeven duels gingen allemaal verloren. Tegen Helmond Sport nam RBC direct het heft in handen en na enkele minuten spatte een schot van Melvin de Leeuw op de lat uiteen. Ook aan de andere kant van het veld raakte de bal het aluminium toen Hcher een lobje probeerde. Met nog twintig minuten op de klok vond Seuntjens, die zijn debuut maakte in de hoofdmacht, het net. Helaas voor de jongeling werd zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Vier minuten later was het echter wel raak. Een lange bal van Hayen werd slecht verwerkt door Sidney Lammens. De Leeuw kon de bal oppikken en schoot vanuit een moeilijke hoek knap binnen.

Ex-spelers
Jordan Remacle maakte zijn debuut in het profvoetbal bij het Belgische Racing Genk, waar hij echter niet op veel speeltijd kon rekenen. RKC nam hem over, maar verhuurde hem na n seizoen aan Helmond Sport. Daar kende de aanvaller, zeker statistisch gezien, zijn beste periode. Hij vond in 34 wedstrijden negen keer het net. In de winterstop van het vorige seizoen verhuisde Remacle van RKC naar RBC.

RBC Roosendaal-Helmond Sport
Datum: 13 november 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter:
Cairo
Assistent-scheidsrechters: Janson en Steegstra
Vierde official: Lindhout




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd