Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Meespelen Friebel onzeker

Gepost door:Remy // 2006-11-24 00:00:00 // 2774 keer bekeken

De kans isaanwezig dat tweede keeper Rodney Ubbergen vanavond zijn debuut gaat maken in het betaalde voetbal. Nummer n Erwin Friebel (foto) kampt namelijk met een bovenbeenblessure en het is uiterst twijfelachtig of de doelman vanavond tegen FC Dordrecht onder de lat kan staan.

Vorige week tegen BV Veendam liep de 23-jarige Friebel een verrekking op in het linkerbovenbeen. De linksbenige doelman heeft nu pijn bij het trappen. 'Ik heb last bij het schieten, niet met het keepen op zich. s Middags voor de wedstrijd behandelen ze me bij Axis. Daarna bezien we het opnieuw. Eventueel kijken we bij de warming-up nog een keer hoe het gaat. Maar zoals het er nu naar uitziet, start ik niet. In dat geval speelt Rodney Ubbergen. Hij kan de klus ook klaren. Daarvan ben ik overtuigd', aldus Friebel in BN/DeStem.

De 20-jarige Ubbergen traint nu voor het tweede jaar mee bij de eerste selectie en speelt zijn wedstrijden in het beloftenelftal. Keeperstrainer Peter den Otter vindt dat zijn pupil meer zijn verstand moet gebruiken tijdens een wedstrijd. 'Rodney moet leren meer met zijn verstand te spelen en minder risicos te nemen in, laat ik zeggen, de opbouwfase. Daar hebben we de afgelopen tijd op gehamerd en dat heeft hij aardig opgepikt. Hij is al rustiger en professioneler geworden. Of hij op dit niveau kan aanhaken, dat zie je pas in de wedstrijd.'

RBC mist vanavond in ieder geval de langgeblesseerden Robert Molenaar, die vandaag een kijkoperatie aan de knie ondergaat, en Paul de Lange. Met laatstgenoemde gaat het, ook na de kijkoperatie van ruim een maand geleden, nog steeds niet goed. Het herstel verloopt tergend langzaam, 'en daar maken we ons toch wel zorgen over', zo vertelt trainer Robert Maaskant.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd