Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-FC Zwolle

Gepost door:Remy // 2009-09-09 00:00:00 // 3017 keer bekeken

Trainer/coach Rini Coolen had al voorspeld dat zijn jonge ploeg veel ups en downs zou kennen en wisselvallig zou gaan presteren. Tot dusver wordt dat beeld volledig bevestigd. Tegenover drie kansloze nederlagen staan eveneens drie mooie overwinningen. Bovendien wisselden winst en verlies elkaar af. Volgens de reeks is het nu weer de beurt aan een zege. Die moet dan worden behaald in het thuisduel tegen FC Zwolle.

De ploeg van trainer Jan Everse begon teleurstellend aan het nieuwe seizoen. Zwolle moest zijn meerdere erkennen in AGOVV, FC Oss en FC Dordrecht. Tegen Emmen bleef de club uit Overijssel steken op 0-0. Everse lijkt het lek echter enigszins boven te hebben. Uit tegen FC Volendam wist Zwolle met 0-3 te winnen door drie goals in de laatste tien minuten en thuis tegen de andere degradant, De Graafschap, werd het 2-2. Bovendien deed de club goede zaken op de transfermarkt. Arne Slot keerde op huurbasis terug en Cecilio Lopes, in de eerste divisie een garantie voor goals, verkoos Zwolle boven Dordrecht en MVV.

Vorige speelronde
RBC had weinig in te brengen tegen FC Dordrecht. Aan de Krommedijk opende voormalig RBCer Sven Delanoy de score en werd het voor rust nog 2-0. De bezoekers mochten van geluk spreken dat dat tevens de eindstand was. FC Zwolle zette een knappe prestatie neer tegen De Graafschap, n van de grote titelfavorieten. Bij rust keken de Zwollenaren tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Powel en Buijs, maar na de pauze sloeg de thuisploeg terug. Rojer zorgde voor de aansluitingstreffer en een paar minuten voor tijd bracht Lopes Zwolle op gelijke hoogte.

Vorige ontmoeting
Voor het laatst troffen beide ploegen elkaar in Zwolle. RBC boekte een onverwachte 0-2 zege tegen het destijds hoger geplaatste FC Zwolle. Daarnaast kampten de Roosendalers met een overvolle ziekenboeg. Daardoor maakte derde doelman Arin Pietersma zijn debuut in het betaalde voetbal. Tim Peters keerde na weken bankzitten terug in de basis. En juist deze Peters werd de man van de wedstrijd. In de derde minuut werd hij diep gestuurd door Vlug en schoot hij vanuit een lastige hoek onberispelijk binnen. Vlak voor de pauze werd een uittrap van Pietersma doorgekopt door Sjoerd Ars en door Peters voorbij Zwolle-doelman Boer gelegd. In de tweede helft kwam Zwolle steeds sterker opzetten, maar de Roosendaalse defensie gaf geen krimp. Een kwartier voor tijd kreeg RBC een strafschop. Invaller Henk Vos schoot echter op de buitenkant van de paal.

RBC Roosendaal-FC Zwolle
Datum: 11 september 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Van Hulten
Assistent-scheidsrechters: Bexkens en Van der Zanden
Vierde official: Bax




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd