Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Dordrecht-RBC

Gepost door:Remy // 2009-09-03 00:00:00 // 3051 keer bekeken

RBC heeft vooralsnog een honderd procent score wat uitduels betreft. Vrijdag reist de ploeg van trainer/coach Rini Coolen af naar Dordrecht, waar men het gaat opnemen tegen de plaatselijke FC en zal proberen de goede reeks in stand te houden. Het elftal van Gert Kruys kent een prima competitiestart, met tien punten uit de eerste vijf duels. RBC heeft n puntje minder.

De Dordtenaren verloren dit seizoen alleen van AGOVV (1-2). Tegen FC Zwolle liet FC Dordrecht bovendien zien over veel veerkracht te beschikken. Na de openingsgoal van Delanoy kreeg de ploeg voor rust drie tegentreffers te verwerken en verloor het ook doelman Van der Ploeg met een rode kaart. Na de thee was het tiental van Dordrecht echter ijzersterk en wist het vier keer te scoren.

Aan de Krommedijk mist Coolen wederom een aantal spelers. Liefst vijf RBCers kampen met enkelproblemen: Patrick Duarte, Cees Toet, Jurgen Gijzen, Mels van Driel en Gino Mommers. Thomas van den Houten heeft een voetblessure en Marc Corman ontbreekt wegens een hamstringkwetsuur.

Vorige speelronde
FC Dordrecht werd in en tegen Helmond na exact een uur spelen op voorsprong gezet door PSV-huurling Zeefuik. Twintig minuten later kwam de thuisploeg via Bruno Andrade echter op gelijke hoogte. RBC deed uitstekende zaken tegen MVV. Kort nadat Sjoerd Ars de score geopend had, moesten de Limburgers verder met tien man na een rode kaart voor Daemen. De Roosendalers waren heer en meester in eigen huis en liepen via Sjaak Polak en wederom Ars uit naar 3-0, de eerste thuiszege van het seizoen.

Vorige ontmoeting
Eind maart van dit jaar troffen beide clubs elkaar voor het laatst. In Roosendaal nam Dordrecht al na tien minuten de leiding door een doelpunt van Putter. De gelijkmaker kwam vervolgens uit de lucht vallen: Ars kopte knap raak uit een vrije trap. In de tweede helft nam RBC het initiatief, maar de ploeg creerde weinig kansen. Desondanks kwam de thuisploeg op 2-1, toen Hayen kon profiteren van een blunder van keeper Peersman. De voorsprong leek RBC geen goed te doen. Dordrecht werd sterker en gevaarlijker en de 2-2 kon niet uitblijven. Lopes kopte binnen uit een hoekschop. Tot overmaat van ramp scoorde Lopes nogmaals in de 93e minuut, waardoor RBC met lege handen achterbleef. Op de Dordtse zege was echter niets af te dingen.

Ex-spelers
Sven Delanoy verruilde deze zomer RBC voor FC Dordrecht. De Belgische middenvelder speelde drie jaar in het oranje-wit. In zijn eerste jaar, waarin RBC op een haar na promotie miste, vormde hij samen met Edouard Duplan en Gerry Koning een uitstekende rechterflank. De twee daaropvolgende seizoenen presteerde RBC ondermaats en kon ook Delanoy minder zijn stempel drukken. Met hulp van enkele sponsors probeerden de Roosendalers de 25-jarige Belg voor de club te behouden, maar Delanoy was inmiddels al in gesprek met Dordrecht en gaf tevens aan een nieuwe uitdaging te zoeken. Bij zijn nieuwe club is hij meteen basisspeler.

Ook Marcel van der Sloot heeft een RBC-verleden. Hij speelde slechts tien competitiewedstrijden, maar kwam wel veel in actie tijdens de nacompetitie in 2002. Na vier goede jaren bij TOP Oss lijfde eredivisionist De Graafschap hem in, maar daar kwam Van der Sloot niet aan spelen toe. FC Dordrecht bood uitkomst. Inmiddels is de middenvelder daar alweer bezig aan zijn derde jaar.

FC Dordrecht-RBC Roosendaal
Datum: 4 september 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: GN Bouw Stadion
Scheidsrechter: Van Meenen
Assistent-scheidsrechters: Olde Olthof en Van der Hilst
Vierde official: Bleije




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd