Voorbeschouwing RBC-MVV

Gepost door:Remy // 2009-08-27 00:00:00 // 2881 keer bekeken

Het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden kan haast niet groter zijn dan nu bij RBC het geval is. Vreemd genoeg presteren de Roosendalers juist buitenshuis uitstekend, terwijl het in het eigen MariFlex Stadion maar niet wil lukken om een goede wedstrijd op de mat te leggen. Het seizoen is echter pas begonnen en vrijdagavond hoopt RBC tegen MVV een mogelijk thuissyndroom de kop in te drukken.

MVV heeft na vier duels vijf punten, eentje minder dan RBC. De ploeg van trainer/coach
Fuat apa nam tegen FC Eindhoven een 0-3 voorsprong, maar ging alsnog met 4-3 onderuit. Vervolgens werd thuis tegen Haarlem en uit bij Cambuur gelijk gespeeld. Afgelopen maandag pakte de Maastrichtse club voor het eerste de volle winst. BV Veendam werd met 3-1 verslagen.

Malcolm Esajas (AFC) en Brian Linssen (Fortuna Sittard) zijn al versterkingen gebleken voor MVV en hebben beiden twee goals achter hun naam. De Limburgers verloren wel hun topscorer Gunter Thiebaut aan Lierse SK. Ook Robert van Boxel (Cambuur), Anthony Di Lallo (Fortuna Sittard), Sjoerd Winkens en Joas Siahaija (beiden Helmond Sport) verlieten De Geusselt.

Trainer/coach Rini Coolen kan niet beschikken over een zestal spelers. Marc Corman heeft in een wedstrijd van Jong RBC een hamstringblessure opgelopen. Mels van Driel, Jurgen Gijzen en Gino Mommers kampen met enkelblessures. Ook verdediger Cees Toet is nog herstellende, maar hij zal binnenkort weer meetrainen met de selectie. Patrick Duarte heeft afgelopen week meegetraind met het tweede elftal. Arjan Christianen tot slot heeft inmiddels zijn rentree gemaakt na maanden blessureleed. De doelman verdedigde het doel van Jong RBC in de competitiewedstrijd tegen FC Volendam, die resulteerde in een geflatteerde 0-3 nederlaag.

Vorige speelronde
Tegen BV Veendam werd MVV in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Apau in de tiende minuut. Na een half uur maakte Brls er 2-0 van uit een strafschop. Vlak na rust bracht Kolder de spanning terug in de wedstrijd, maar in de slotfase besliste invaller Esajas op aangeven van Daemen het duel definitief. RBC speelde tegen Telstar een onthutsend zwakke eerste helft, wat resulteerde in een 0-1 ruststand. Na de pauze ontbrak de scherpte voor het doel en een beetje geluk om de gelijkmaker te forceren, waarna de bezoekers uit konden lopen naar 0-3.

Vorige ontmoeting
De laatste confrontatie tussen MVV en RBC vond plaats in Maastricht. De Roosendalers begonnen uitstekend, maar in de laatste twintig minuten denderde de thuisploeg over de gasten heen: 4-1. RBC startte flitsend. Na zon twintig seconden lag de bal achter MVV-doelman Boffin, waardoor RBC het snelste doelpunt van het seizoen op haar naam kreeg. Nelson veroverde de bal aan de linkerkant van het veld en bereikte de achterlijn. In eerste instantie maaide Stojanovic finaal over devoorzet heen, maar op de rand van het zestienmetergebied stond Vlug klaar om de bal snoeihard de kruising in te jagen. Nog in het eerste kwartier kregen de Roosendalers ongelukkig de 1-1 om de oren. Keeper Pietersma schatte een vrije trap van Van Boxel verkeerd in en bleef er vanaf, maar via de lat en de rug van de Dinteloorder viel de bal binnen. RBC hield vervolgens goed stand, tot twintig minuten voor tijd. Thiebaut kopte hard raak en daarmee was het Roosendaalse verzet gebroken. Via Boateng en Gomez liep MVV verder uit.

Ex-spelers
Umut Gndogan trainde als 17-jarig talent enkele maanden mee bij MVV, dat hem wegplukte uit de jeugdopleiding van Anderlecht. Zonder een officile wedstrijd gespeeld te hebben vertrok de aanvallende middenvelder echter weer. Het Turkse
Genclerbirligi legde hem voor twee seizoenen vast.


Ebou Sillah speelde twee periodes voor RBC en is nu begonnen aan zijn derde jaargang bij MVV. De aanvaller, afkomstig uit Gambia, mocht tegen Veendam voor het eerst dit seizoen vanaf de aftrap beginnen. Eerder was hij twee keer als invaller binnen de lijnen gekomen.

RBC Roosendaal-MVV
Datum: 27 augustus 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Makkelie
Assistent-scheidsrechters: Hoekstra en Steur
Vierde official: Higler




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd