Voorbeschouwing AGOVV-RBC

Gepost door:Nieuwkomer // 2009-08-20 00:00:00 // 2797 keer bekeken

Komende vrijdag mag RBC Roosendaal proberen de wrange nasmaak van het treffen tegen Go Ahead Eagles weg te spoelen. Makkelijk zal het niet worden. Tegenstander AGOVV begon immers voortvarend aan deze competitie. In de openingswedstrijd werd thuis met 2-0 gewonnen van FC Zwolle. Vorige week was men in Dordrecht de plaatselijke FC met 1-2 de baas. Hierdoor zijn de mannen uit Apeldoorn mede-koploper in de Jupiler League.

AGOVV verloor afgelopen zomer sterspeler Dries Mertens. De kleine Belg tekende een contract bij FC Utrecht en behoort ook daar inmiddels tot de smaakmakers. Nieuw bloed vond men onder andere in de personen van Rachid Ofrany (VVV Venlo), Stefan Postma (De Graafschap), Nyron Wau (Helmond Sport) en Olaf Lindenbergh (Sparta Rotterdam).

De opstelling waarmee AGOVV twee maal de volle buit binnen haalde blijft ook voor de wedstrijd tegen RBC Roosendaal in tact. De opstelling luidt dan: Postma; Leeuwin, NToko, Mulder, Garritsen; Ofrany, Bruinier, Wille, Lindenbergh, Chadli; Mulders. Rini Coolen zal ongetwijfeld meer hoofdbrekens kennen bij het samenstellen van zijn elftal. Grijpt hij na de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in of schenkt hij vertrouwen aan de elf waarmee hij succesvol was in Emmen? Vast staat dat Gndogan (lies) ontbreekt. Daarentegen hebben Christianen en Peters de ziekenboeg verlaten.

Vorige ontmoeting

RBC sloot de vorige jaargang af met zeven achtereenvolgende nederlagen. En daarvan werd opgelopen tegen AGOVV. Op het kunstgras in Apeldoorn keken de Roosendalers binnen een half uur tegen een 2-0 achterstand aan. Wonder boven wonder liepen deze cijfers in het restant van de wedstrijd niet verder op. Rini Coolen zag het even niet meer zitten getuige zijn uitspraak: Ik heb helemaal niets gezien waar ik tevreden over kan zijn.

De trainer

John van den Brom is, sinds de herintrede in het betaalde voetbal in 2003, de vijfde trainer die AGOVV onder zijn hoede heeft. Jurrie Koolhof, Stanley Menzo, Rini Coolen en Roberto Klomp gingen hem voor. Na een succesvolle carrire als voetballer (18 seizoenen betaald voetbal) ging hij aan de slag als scout bij De Graafschap. Omdat hij weer op het veld wilde staan maakte hij de overstap naar de amateurs van Bennekom. Nadien was hij bij Ajax trainer van de Beloften en hoofd jeugdopleidingen. Van den Brom loodste AGOVV vorig jaar, in zijn tweede jaar als hoofdtrainer, naar een prima elfde stek.

AGOVV Apeldoorn-RBC Roosendaal
Datum: 21 augustus 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Sportpark Berg & Bos
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Assistent-scheidsrechters: Janson en Schiphorst
Vierde official: Fikkert




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd