Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Go Ahead Eagles

Gepost door:Remy // 2009-08-13 00:00:00 // 3030 keer bekeken

Vrijdagavond staat de eerste thuiswedstrijd van RBC in het nieuwe seizoen op het programma. Go Ahead Eagles komt op bezoek in het MariFlex Stadion.

De club uit Deventer finishte afgelopen seizoen op een zevende plaats, maar liep deelname aan de play-offs mis. Deze zomer versterkte de ploeg van trainer Andries Ulderink zich onder anderen met Dennis Hollart, afkomstig van FC Omniworld, en Glenn Kobussen (Feyenoord). Patrick Gerritsen, Wout Droste, Halil Colak en Jules Reimerink worden van FC Twente gehuurd. Tijdens de voorbereiding wisten de Eagles zeges te boeken op De Graafschap en Excelsior, terwijl Willem II op 0-0 werd gehouden. SC Heerenveen en Jong PSV waren wel te sterk.

RBC hoopt de goede competitiestart in eigen huis te bevestigen. Een succesje op eigen bodem kunnen de Roosendalers sowieso wel weer gebruiken. De laatste vier thuisduels van het seizoen 2008/2009 gingen immers verloren. Zoals eerder vermeld stuurt trainer Rini Coolen vermoedelijk dezelfde elf spelers het veld in als vorige week.
Tim Peters (kuit/enkel), Patrick Duarte (enkel), Cees Toet (enkel), Arjan Christianen (bovenbeen), Jurgen Gijzen (enkel) en Gino Mommers (enkel) zijn afwezig in verband met blessures. Mels van Driel is pas aanstaande maandag weer welkom bij de eerste selectie. Go Ahead mist alleen Ceriel Oosthout met een blessure.

Vorige speelronde
Beide ploegen openden het seizoen vorige week met een goed resultaat. Twee doelpunten van Colak (vroeg in de eerste en tweede helft) brachten Go Ahead Eagles langs FC Omniworld. Toch was trainer Ulderink niet helemaal tevreden over zijn ploeg. Vooral in de eerste helft lag het tempo te laag tegen de nummer laatst van vorig seizoen. Ulderinks collega Coolen kon zijn ploeg slechts verwijten dat de score tegen FC Emmen niet verder was opgelopen dan de toch al aansprekende 0-4. De Roosendalers legden een prima wedstrijd op de mat en scoorden fraaie doelpunten via Zimmerman, Nelson, Gndogan en Ars.

Vorige ontmoeting
In januari van dit jaar speelden RBC en Go Ahead Eagles een typische 0-0 wedstrijd, met de Eagles als winnaar. Beide ploegen creerden nauwelijks kansen in een dramatische wedstrijd. Na 19 minuten kwam RBC knullig op achterstand, toenGo Ahead een vrije trap op de rand van het strafschopgebied kreeg. Halil Colak schoot de bal langs het tweemansmuurtje recht op Erwin Friebel af, maar de doelman zat mis en liet de bal onder zich doorgaan.

Ex-spelers
RBC nam Sjoerd Ars vorige zomer voor een geringe transfersom over van Go Ahead. De goalgetter mocht ondanks goede prestaties vertrekken uit Deventer. Over de precieze reden deden beide partijen geen uitspraken. Namens de Eagles scoorde Ars 33 keer in twee seizoenen. Inmiddels heeft de spits ook in Roosendaal zijn waarde bewezen: vorig seizoen was hij goed voor zeventien goals en dit seizoen was het in de eerste wedstrijd weer meteen raak.

RBC Roosendaal-Go Ahead Eagles
Datum: 14 augustus 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: MariFlex Stadion
Scheidsrechter: Janssen
Assistent-scheidsrechters: Brondijk en Strijker
Vierde official: Van den Helder




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd