Voorbeschouwing MVV-RBC

Gepost door:Remy // 2009-04-09 00:00:00 // 2733 keer bekeken

Na twee opeenvolgende thuisnederlagen is het seizoen van RBC eigenlijk over. De doelstelling, plaatsing voor de play-offs, gaat voor het tweede jaar op rij niet gehaald worden. De resterende vijf duels draaien enkel nog om het vermaken van het publiek en ervaring opdoen. Vrijdag reist Rini Coolen met zijn ploeg naar Maastricht voor de wedstrijd tegen MVV.

De Limburgers staan momenteel zesde op de ranglijst en willen graag nog een plaatsje stijgen. Dat zou immers betekenen dat de club de eerste ronde van de play-offs mag overslaan. De clubleiding is tevreden met de resultaten en verlengde daarom onlangs het contract van trainer Fuat Capa tot medio 2010. Vorige zomer was de Turkse Belg de opvolger van Robert Maaskant.

MVV was de afgelopen weken vaker in het nieuws. Terwijl Limburg in de ban was van de fusieplannen van Roda JC en Fortuna Sittard mengde MVV zich in de discussie door subsidie te eisen van de provincie Limburg, omdat men er toen vanuit ging dat Sporting Limburg zes tot acht miljoen euro steun zou ontvangen.

Daarnaast kwam naar buiten dat MVV, net als twee van de drie andere Limburgse profclubs, financieel in zwaar weer verkeert. De KNVB zette de club onlangs terug naar Categorie 1 en bovendien heeft MVV een betalingsachterstand bij het CFK, het pensioenfonds voor profvoetballers. Ook zou de club moeite hebben de salarissen op tijd te betalen. De oplossing lijkt inmiddels gevonden te zijn. Volgens Dagblad de Limburger wordt op 16 april een Italiaanse investeerder gepresenteerd. Hij zou met zijn internationaal georinteerde bedrijf miljoenen willen steken in MVV. Daarmee zou de club meteen schuldenvrij zijn.De investeerder krijgt daardoor wel zeggenschap in het beleid.

De sterspeler
MVV is erg afhankelijk van spits Gunter Thiebaut. De in Nederland vrijwel onbekende Belg maakte in zijn eerste seizoen in Maastricht indruk door 22 keer te scoren. Deze competitie trekt hij de goede lijn door en staat hij na 28 wedstrijden op 16 treffers.

Vorige ontmoeting
In september 2008 maakten RBC en MVV er een leuke en spannende wedstrijd van. De thuisploeg werd na een kwartier aan de 1-0 geholpen door MVV-doelman Boffin. Een lange pass van Nicky Hayen bereikte Sjoerd Ars, die werd neergehaald door de keeper van MVV.Patrick Duarte dacht te scoren toen de bal voor zijn rechter kwam,maar scheidsrechter Van Boekel bestrafte de charge op Ars met een strafschop en geel voor Boffin. Ars nam zelf plaats achter de bal en schoot beheerst in de rechterbenedenhoek. Zes minuten later bracht MVV de stand echter alweer in evenwicht. Een vrije trap van Sillah schoot door en werd terug voor het doel van Arjan Christianen gebracht door Thiebaut. Daar stond Tobiasen om raak te koppen. Beide ploegen kregen daarna nog enkele riante mogelijkheden en van MVV werden zelfs twee goals afgekeurd, maar het bleef bij 1-1.

Ex-spelers
Ebou Sillah speelde twee periodes voor RBC en is nu bezig aan zijn twee jaargang bij MVV. De aanvaller uit Gambia had dit seizoen geregeld met blessures te kampen. Vorige week maakte hij zijn rentree na een afwezigheid van tweenhalve maand. Meer over de carrire van Ebou Sillah vind je door HIER te klikken!

Stadion De Geusselt
Stadion De Geusselt ligt in het gelijknamige park. MVV speelt er haar thuisduels sinds 1961. Begin jaren 80 waren er plannen voor een nieuw stadion dat geheel overdekt moest worden, destijds een primeur. Het plan vond echter geen doorgang en men besloot De Geusselt te renoveren. De sintelbaan verdween, het veld werd een kwartslag gedraaid en de tribunes overkapt. De capaciteit werd teruggebracht van 18.000 naar 10.000 toeschouwers.

MVV-RBC Roosendaal
Datum: 10 april 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Stadion De Geusselt
Scheidsrechter: Dierick (Belgi)
Assistent-scheidsrechters: De Neve en Schelstraete (Belgi)
Vierde official: Higler




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd