Voorbeschouwing RBC-FC Dordrecht

Gepost door:Remy // 2009-03-26 00:00:00 // 2833 keer bekeken

RBC is in vorm. De Roosendalers zijn aan een aardige opmars bezig en hebben het linkerrijtje in zicht. Uit de laatste zeven wedstrijden werden liefst vijftien punten gehaald. Vorige week begon de ploeg van Rini Coolen goed aan de zesde periode, door - ondanks een compleet elftal aan afwezigen - met 0-1 te winnen op bezoek bij Helmond Sport.

Vrijdag ontvangt RBC FC Dordrecht in het Rosada Stadion en zal het proberen de vierde thuiszege op rij te boeken. Nog steeds zijn heel wat spelers niet inzetbaar, al keren Sjoerd Ars, Jeffrey Vlug en Mels van Driel terug na een schorsing. Coolen kan echter geen beroep doen op de geblesseerden John Schot, Patrick Duarte, Erwin Friebel (allen enkel), Tim Peters (kuit/enkel), Kevin Stoutjesdijk (knie), Pius Ikedia (voet), Filip Chlup (bovenbeen), Carlos Ramos en Frits Paap (beiden niet wedstrijdfit).

De trainer
Gert Kruys (47 jaar) speelde als geboren Utrechter bijna zijn gehele carrire (op een half jaar RKC na) voor FC Utrecht. Na zijn actieve loopbaan werd hij trainer van de amateurclubs Holland en AGOVV. In 1998 ging hij aan de slag bij Cambuur Leeuwarden. Vier jaar later verruilde Kruys die club voor FC Den Bosch, waarmee hij in 2004 kampioen van de eerste divisie werd. De Graafschap werd zijn volgende werkgever, maar na degradatie in zijn eerste jaar en een slecht begin in de eerste divisie nam hij in oktober 2005 ontslag. Inmiddels is Kruys bezig aan zijn derde jaar als trainer van FC Dordrecht.

De sterspeler
Cecilio Lopes is sinds de winterstop terug op het oude nest. De Rotterdammer scoorde al vijf keer in tien duels voor FC Dordrecht. Tussen 2005 en 2007 vond hij 35 keer het net namens de Schapenkoppen. De dertigjarige Lopes is nog eigendom van sc Heerenveen, dat hem eerder dit seizoen uitleende aan FC Volendam. Daar kwam hij echter slechts vier keer in actie en werd hij weggestuurd door trainer Frans Adelaar.

Vorige ontmoeting
Op Sinterklaasavond bleef RBC in Dordrecht steken op 1-1. De thuisploeg stond op dat moment slechts negentiende in de Jupiler League. Beide ploegen maakten er een pover duel van, al werd het na rust wat minder gezapig. Sjoerd Ars pikte iets na het uur een slecht weggewerkte bal op en legde hem achter doelman Boyen. RBC hield de voorsprong echter niet lang vast. Bij een standaardsituatie was het een drukte van jewelste in het vijfmetergebied. Nicky Hayen en Erwin Friebel zaten mis, waardoor Versluis de voorzet van John van Loenhout tot doelpunt kon promoveren.

Ex-spelers
John van Loenhout was een van de pijlers onder het elftal dat RBC voor het eerst in de geschiedenis naar de eredivisie bracht. Met zestien competitietreffers en enkele doelpunten in de nacompetitie was zijn inbreng niet gering. Bij RKC was hij vervolgens geen vaste waarde, waarna de Bergenaar voor een half seizoen bij RBC terugkeerde en opnieuw de nacompetitie wist te winnen. Daarna stond hij onder contract bij VVV en De Graafschap. Dit seizoen zou Van Loenhout uitkomen voor hoofdklasser Baronie, maar daar vertrok hij al snel. FC Dordrecht haalde hem als vervanger van de geblesseerde Marcel van der Sloot.

Ook Van der Sloot heeft een RBC-verleden. Hij speelde slechts tien competitiewedstrijden, maar kwam wel veel in actie tijdens de nacompetitie in 2002. Na vier goede jaren bij TOP Oss lijfde eredivisionist De Graafschap hem in, maar daar kwam Van der Sloot niet aan spelen toe. FC Dordrecht bood uitkomst. De eerste seizoenshelft kwam hij amper in actie vanwege een rugblessure en een klaplong. Van der Sloot lag zelfs negen dagen in het ziekenhuis. Na de jaarwisseling heeft hij zijn rentree gemaakt.

RBC Roosendaal-FC Dordrecht
Datum: 27 maart 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Ketting
Assistent-scheidsrechters: Goossens en Schenkels
Vierde official: Van Wijk




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd