Opties Schrier en Ikedia niet gelicht

Gepost door:Remy // 2009-03-23 00:00:00 // 2974 keer bekeken

RBC maakt geen gebruik van de opties in de contracten van Sjoerd Schrier en Pius Ikedia. De club had de mogelijkheid de verbintenis van Schrier met twee jaar te verlengen en Ikedia n jaar langer aan zich te binden.

Roosendaler Schrier (25) kwam in drie seizoenen tot 41 duels in het eerste elftal. Mede door blessures kwam de verdediger dit seizoen pas negen keer in actie. Daarnaast geeft trainer Rini Coolen de voorkeur aan het centrale duo Toet/Hayen.

Ook Ikedia kan op zoek naar een nieuwe club. De terugkeer van de Nigeriaan is niet geworden wat ervan was verwacht. De aanvaller maakte slechts 15 keer zijn opwachting in het eerste. Ikedia was lange tijd geblesseerd en werd zelfs tijdelijk verbannen naar de beloften.

Ook Kevin Stoutjesdijk vertrekt. De spits gaat weer aan de slag bij Baronie. Bij RBC kwam hij niet verder dan twee korte invalbeurten aan het begin van het seizoen. 'Ik kwam al geblesseerd over van Baronie. Niemand wist echter precies wat er loos was. Lange tijd werd gedacht aan een meniscus. Pas in januari bleek het te gaan om ingescheurde achterste kruisbanden. Ondertussen was ik al wel diverse keren geopereerd aan mijn meniscus. Iedere keer na een operatie kwam de pijn terug', zegt Stoutjesdijk in BN/DeStem. 'Het boek profvoetballer is nu gesloten. Ik ga een baan zoeken.'

Eerder kreeg Filip Chlup al te horen dat hij, ondanks een doorlopend contract, mag uitzien naar een nieuwe werkgever. De komende weken gaat de technische staf rond de tafel met de spelers van wie de verbintenis afloopt: Benny Kerstens, Melvin Fleur, Frits Paap, Sven Delanoy, Mels van Driel, Pascal Heije en Sasa Stojanovic.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd