Interviews
Meest recente interviews

Belangrijke winst C1

Gepost door:Rbcfan // 2009-03-22 00:00:00 // 3044 keer bekeken

RBC C1 heeft een zeer belangrijke overwinning behaald tegen Excelsior Rotterdam C1 in de strijd om lijfsbehoud in de 1e divisie B. De geplaagde ploeg van Erwin de Nijs stapte na 70 minuten van het veld met een 2-1 uitslag waardoor de ploeg een plaatsje stijgt op de ranglijst en nu gelijk in aantal punten is gekomen met de Rotterdammers.

RBC begom stormachtig aan het duel en leidde al na 8 minuten met 2-0 door doelpunten van Irvingly v Eijma en Tabesh Osmanie. Excelsior was helemaal overrompeld en het leek uit te gaan draaien op een monsterzege voor de Roosendalers, maar doordat die verzuimden om verder weg te lopen van de tegenstander (volgens teammanager Twan Broos) bleven de Rotterdammers in de wedstrijd en scoorden ze zelfs vlak voor rust de aansluitingstreffer.

In de 2e helft zakte het spelpeil zienderogen. Dat kwam ook mede door de zeer zwakke leiding van scheidsrechter Rijtma waarvan beide ploegen veel hinder ondervonden. Excelsior zette alles in het werk om de 2-2 op het scorebord te krijgen maar deed dit veelal middels afstandschoten waarvan doelman Joeri Leest niet warm of koud werd. RBC werd in de 2e helft een zuivers strafschop onthouden door de leidsman en kreeg kort voor het eind zelfs de beste kansen om de score verder uit te bouwen maar het bleef uiteindelijk bij een 2-1 score voor de thuisploeg.

Doordat de 2 onderste ploegen Willem II C1 en Spartaan '20 C1 niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel en Roda JC C1 zwaar klop kreeg van FC Utrecht C1 (0-6) heeft RBC weer een beetje lucht gekregen in de strijd tegen degradatie maar is de ploeg nog lang niet veilig. Volgende week treft het koploper Sparta Rotterdam en dat is weer een heel ander kaliber dan Excelsior, maar wie weet hoe een koe een haas vangt.