Voorbeschouwing Helmond Sport-RBC

Gepost door:Remy // 2009-03-19 00:00:00 // 2987 keer bekeken

De vijfde periode was tot dusver de enige waarin RBC lang mee deed en hoog eindigde in het klassement. Vrijdag start de zesde en laatste periode. Een goede serie zou het seizoen kunnen redden, al is het programma zeker niet gemakkelijk.

Helmond Sport RBC Roosendaal
RBC Roosendaal FC Dordrecht
RBC Roosendaal Excelsior
MVV RBC Roosendaal
RBC Roosendaal FC Eindhoven
AGOVV Apeldoorn RBC Roosendaal


Om op basis van de ranglijst plaatsing voor de play-offs af te dwingen moet RBC nog heel wat plaatsen stijgen. Het feit dat de periodewinnaars TOP Oss en Telstar in het rechterrijtje staan is daarbij niet ideaal. Dit betekent dat slechts de nummers twee tot en met zeven van het eindklassement in de play-offs uitkomen. Het verschil tussen RBC en het als zevende geklasseerde FC Den Bosch is momenteel zeven punten. Voor de tegenstander van vrijdag, Helmond Sport, is die zevende plaats een stuk dichterbij. De ploeg van Jurgen Streppel bezet de achtste stek, n punt achter FC Den Bosch.

RBC kampt met de nodige personele problemen. Topschutter Sjoerd Ars is geschorst, omdat hij vorige week zijn vijfde gele kaart van het seizoen incasseerde. Hetzelfde geldt voor Jeffrey Vlug. Ook Mels van Driel zit nog een wedstrijd schorsing uit. Trainer/coach Rini Coolen mist daarnaast de geblesseerden Patrick Duarte (enkel), Erwin Friebel (enkel), John Schot (enkel), Tim Peters (kuit/enkel), Kevin Stoutjesdijk (knie), Pius Ikedia (voet), Frits Paap (lies), Filip Chlup (lies) en Carlos Ramos (niet wedstrijdfit). Benny Kerstens, die tegen TOP Oss uitviel wegens klachten over duizeligheid, is wel inzetbaar. Van een hersenschudding bleek geen sprake en de linksback trainde deze week weer mee.

De sterspeler
Marc Hcher is een van de gevaarlijkste spelers bij Helmond Sport. De 24-jarige Almelor is clubtopscorer met dertien goals. Hij heeft bovendien zeven assists achter zijn naam staan.
Hcher voetbalde vijf jaar voor de club uit zijn geboortestad en werd vorig seizoen uitgeleend aan Helmond. Met vijf competitiegoals, tien assists en vier treffers in de play-offs maakte hij voldoende indruk om een driejarige verbintenis af te dwingen.

Vorige ontmoeting
Eind november 2008 deelden RBC en Helmond Sport de punten in Roosendaal. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken. Inzet en passie werden in de 13e minuut beloond met een doelpunt van Nicky Hayen. De Belg verlengde een indraaiende vrije trap van John Schot met het hoofd. RBC kreeg kansen om de score uit te breiden, maar er werd gefaald in de afwerking. Helmond Sport kreeg vervolgens het betere van het spel en maakte via Van Leerdam de terechte gelijkmaker.

De wedstrijd zou nog een staartje krijgen. Helmond-speler
Daniel Guijo-Velasco bracht tot twee keer toe de Hitlergroet naar RBC-aanvoerder Van Driel en noemde zijn actie na afloop gepast, omdat Van Driel om een gele kaart zou hebben gezeurd bij scheidsrechter Diks. De Belgische middenvelder werd voor vijf duels geschorst.

Ex-spelers
Sidney Lammens droeg tussen 2003 en 2006 het shirt van RBC. De Belgische rechtsback speelde 84 competitiewedstrijden en vond drie keer het net. Na de degradatie kreeg hij geen nieuw contract. De 31-jarige Lammens vertrok naar Oostende, waar hij in 1998 zijn debuut in het betaalde voetbal had gemaakt. In zijn vaderland speelde hij tevens voor Westerlo. Lammens is bezig aan zijn tweede seizoen bij Helmond Sport en is een vaste kracht.

Nyron Wau maakte tussen 2003 en 2005 indruk als speler van Helmond Sport. RBC gaf hem een kans in de eredivisie, maar Wau kwam slechts zestien keer in actie (n goal). Na twee jaar FC Den Bosch vertrok Wau afgelopen zomer naar NEA Salamina Famagusta op Cyprus. Het avontuur draaide echter uit op een teleurstelling en eindigde al na enkele maanden met contractontbinding. De aanvaller liep stage in Australi, maar keerde uiteindelijk terug naar Helmond.

Aan de kant van RBC heeft n speler een verleden bij Helmond Sport. Jordan Remacle scoorde vorig seizoen als huurling van RKC Waalwijk negen doelpunten voor de Helmonders.

Stadion De Braak
Helmond Sport werkt de thuiswedstrijden af in stadion De Braak, dat plaats biedt aan 4.100 toeschouwers. De accommodatie heeft drie tribunes. Aan n korte zijde staan huizen; de bewoners kunnen vanaf hun schuurtjes de wedstrijden bekijken.

Helmond Sport-RBC Roosendaal
Datum: 20 maart 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Stadion De Braak
Scheidsrechter: Makkelie
Assistent-scheidsrechters: De Graaf en Steegstra
Vierde official: Van den Helder




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd