Jong RBC kruipt naar koploper

Gepost door:Rbcfan // 2009-03-09 00:00:00 // 2833 keer bekeken

Jong RBC heeft vanavond een klinkende overwinning behaald tegen Jong FC Dordrecht. Bij rust leidde de ploeg van Robert Molenaar al met 3-0, de eindstand werd uiteindelijk 4-0. Door deze winst is RBC weer dichter naar koploper Helmond Sport geslopen en is het verschil nog maar 1 punt omdat de koploper thuis onderuit ging tegen de nummer laatst Jong FC Eindhoven (0-1). Met RBC staan Jong NAC en Jong FC Den Bosch samenmet een gelijk aantal punten dus wordt het slot van deze competitie ongemeen spannend.

RBC liet er geen twijfel over bestaan: deze wedstrijd moest gewonnen worden. Binnen de kortste keren stond het al 2-0 in het voordeel van de Roosendalers. Eerst schoot Dirk Harezlak binnen uit een hoekschop van Filip Chlup, twee minuten later legde Ralf Seuntjens de bal keurig in de kruising. Nog voor rust gleed Melvin de Leeuw de derde treffer voorbij doelman Van der Ploeg.

Het elftal van trainer Molenaar creerde ook daarna kans op kans, maar miste scherpte in de afronding en stuitte een aantal keer op Van der Ploeg. Af en toe werd ook FC Dordrecht gevaarlijk, maar Arjan Christianen, die een succesvolle rentree maakte, hield zijn doel schoon. Net voor tijd zette RBC de 4-0 eindstand op het bord. De uitstekend spelende Chlup schoot een vrije trap onhoudbaar binnen.