Grote overwinning RBC B1

Gepost door:Rbcfan // 2009-03-08 00:00:00 // 2765 keer bekeken

Afgelopen zaterdag was er een inhaal programma en voor RBC kwamen er 3 teams in actie waarvan er 2 wonnen en 1 verloor.

De succes story van RBC B1 in de 1e divisie gaat nog steeds door en dat zeg ik niet zonder enige trots omdat ikzelf nauw bij dit elftal betrokken ben. Zaterdag werd Top Oss aan de zegekar gebonden waardoor de ploeg uit Roosendaal weer terecht gekomen is op de 3e plaats met 34 punten uit 17 wedstrijden. Dit seizoen leed RBC tot nu toe slechts 3 nederlagen, wist het 10x tot winst te komen en speelde het 4x gelijk. Voor een team wat bestaat uit een mix van 2e en 1e jaars, voor het eerst uitkomt in de 1e divisie is dit een opmerkelijk resultaat wat niemand vooraf had durven te voorspellen. De doelpunten voor RBC in het duel tegen Top Oss werden gescoord door Pepijn Veerman 2x, Masoud Osmanie, Pim Francke en Oussama Mekkaoui. Volgende week wacht de kraker tegen de nummer 4 FC Den Bosch dat slechts 1 punt onder RBC staat dus dat belooft wat.

RBC C1 kon het wederom niet bolwerken tegen FC Utrecht. Nadat de uitwedstrijd al met 2-0 verloren was gegaan, waren de gasten uit de Domstad nu met 0-4 te sterk voor de ploeg uit Roosendaal. Daar beide concurrenten voor de degradatie Willem II C1 en Spartaan '20 C1 ook onderuit gingen, blijft het verschil 4 punten in het voordeel van RBC. Volgende week wacht een cruciale wedstrijd tegen naaste belager Willem II. Bij winst kan RBC goede zaken doen.

RBC D2 ging bij Halsteren D1 winnen met 0-4. Omdat ook beide concurrenten voor het kampioenschap Alliance D1 en Dongen D1 hun wedstrijd wonnen blijft de achterstand van RBC 6 punten op de koploper en zal het nog moeilijk worden om een eventueel kampioenschap binnen te slepen maar daar staat tegenover dat dit team gewoon een lekker seizoen draait en dat voor onze jongsten van de vereniging.

Uitslagen:
RBC B1 - Top Oss B1, 5-1
RBC C1 - FC Utrecht C1, 0-4
Halsteren D1 - RBC D2, 0-4




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd