Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing sc Cambuur-RBC

Gepost door:Remy // 2009-03-05 00:00:00 // 2854 keer bekeken

Twee keer winnen en RBC heeft de vijfde periode binnen. De ploeg van trainer Rini Coolen heeft alles nog in eigen hand, maar heeft het zich vorige week wel uiterst lastig gemaakt. Een onoplettend begin tegen het laaggeklasseerde FC Emmen kwam de Roosendalers duur te staan. Op bezoek bij sc Cambuur moet nu een goed resultaat gehaald worden.

Met nog tien duels te gaan staat de club uit Leeuwarden derde op de ranglijst, tien punten achter koploper VVV-Venlo. De ambitieuze clubleiding is tevreden en verlengde deze week -na langdurige en moeizame onderhandelingen- het contract van trainer Stanley Menzo. De oud-doelman nam eind september 2008 het roer over van de ontslagen Jurrie Koolhof. Cambuur bivakkeerde destijds in het rechterrijtje.

De sterspeler
Menzo beschikt over een selectie met veel kwaliteit. En van de vele versterkingen die voorafgaand aan het seizoen werden binnengehaald is Ruud ter Heide. De Enscheder is tevens clubtopscorer met elf goals. In de winterstop werden Jeffrey de Visscher (in het verleden kampioen geworden met Heracles Almelo en De Graafschap) en Pieter Collen (ex-Feyenoord) aan de spelersgroep toegevoegd.

Vorige ontmoeting
In Roosendaal gaf RBC een punt tegen Cambuur in blessuretijd uit handen. Al na acht minuten schoot Maachi via de voet van Nicky Hayen de 0-1 voorbij Arjan Christianen, maar daarna leken de bezoekers het wel te geloven. In de tweede helft ging de thuisploeg vol op de aanval spelen, maar de gelijkmaker wilde lange tijd niet vallen. In de 88e minuut scoorde RBC dan toch de bevrijdende 1-1. De voorzet kwam van rechts, Melvin de Leeuw dook naar de bal en kopte van dichtbij voorbij Van der Vlag. Het doelpunt werd gevierd alsof zojuist de Champions League was gewonnen, maar de vreugde was van korte duur. RBC zette niet aan voor de 2-1, Cambuur oogde niet geslagen. De thuisploeg leek compleet van slag en de defensie stond te stuntelen. Rudy Jansen kon volkomen vrij inkoppen en liet de Roosendalers gedesillusioneerd achter.

Ex-spelers
Danny Guijt verdedigde liefst vier seizoenen de kleuren van RBC, waarvan de eerste twee in de eredivisie. In zijn eerste jaar kwam de aanvallende middenvelder geregeld aan spelen toe, het tweede viel in het water door drie gebroken middenvoetsbeentjes. Guijt sprak met Helmond Sport, maar bleef in Roosendaal en scoorde aan de lopende band in de eerste divisie. Bij de winterstop had hij er dertien achter zijn naam staan, daarna zakte hij -net als de hele ploeg- weg, om uiteindelijk op vijftien treffers uit te komen. Na het teleurstellend verlopen vorige seizoen namen club en speler afscheid van elkaar. Namens zijn nieuwe werkgever sc Cambuur speelde Guijt tot nu toe alle duels.

Deze week werd bekend dat Wim de Ron per direct weg is bij Cambuur. De voormalig RBC-doelman was in Leeuwarden keeperstrainer en had er de beloften onder zijn hoede. De club was niet van zins de aflopende verbintenis met De Ron te verlengen, waarop beide partijen besloten de samenwerking met onmiddellijke ingang te verbreken.

Cambuurstadion
sc Cambuur kan in het Cambuurstadion 10.000 supporters kwijt en heeft daarmee de grootste capaciteit van de eerste divisie. Het onderkomen bestaat uit vier losse tribunes. Sinds 2006 is het stadion in handen van Jan Riedstra, die de accommodatie kocht toen Cambuur failliet dreigde te gaan. Overigens onderzoekt de club de mogelijkheden een nieuw stadion te bouwen.

sc Cambuur-RBC Roosendaal
Datum: 6 maart 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Cambuurstadion
Scheidsrechter: Janssen
Assistent-scheidsrechters: Lapar en Van der Hilst
Vierde official: Hofstra




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd