Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing FC Emmen-RBC

Gepost door:Remy // 2009-02-27 00:00:00 // 2707 keer bekeken

Na drie gewonnen duels op rij is RBC goed op weg in de vijfde periode. Vrijdagavond treft de ploeg van Rini Coolen FC Emmen, dat met zes punten uit drie wedstrijden ook nog in de race is. In de totaalstand doet Emmen het echter een stuk minder met een teleurstellende achttiende plaats.

De Emmenaren hadden immers hoge ambities. De club verraste voorafgaand aan het seizoen met het aantrekken van de voormalig Belgisch international Joos Valgaeren. Ook Niek Ripson, tevens in de belangstelling van RBC, werd gecontracteerd. Later volgde nog Kiran Bechan en in de winterstop werd de ploeg verder versterkt met onder meer Rahim
Ouedraogo en Reza Ghoochannejhad. De ten doel gestelde zesde plaats is echter ver uit het zicht.

Het team van Paul Krabbe wist de laatste twee duels in eigen huis te winnen. Tegen sc Cambuur werd in de laatste twee minuten een 1-2 achterstand omgezet in 3-2 en vorige week werd FC Zwolle verslagen door een doelpunt in blessuretijd van Robbie Haemhouts.

Rini Coolen houdt zijn basiselftal zoveel mogelijk in stand. Toch vinden in vergelijking met vorige week enkele veranderingen plaats. Linksback Benny Kerstens keert terug van een schorsing, waardoor Melvin de Leeuw weer als linksbuiten start. Jordan Remacle verhuist naar de rechterflank en John Schot begint op de bank. Noodgedwongen moet Coolen ook een andere rechtsback opstellen. Sven Delanoy, die die positie de voorbije weken naar tevredenheid invulde, moest de training staken vanwege hamstringklachten. Hoogstwaarschijnlijk keert daardoor Frits Paap terug in de basis. Belofte Cuco Martina zou ook een optie kunnen zijn.

De sterspeler
De afgelopen weken is bij FC Emmen Ricky ten Voorde opgestaan. De 17-jarige aanvaller debuteerde op 16 januari en kwam tot dusver zeven keer in actie. Begin februari maakte NEC bekend dat het talent de komende drie seizoenen in Nijmegen speelt. Meerdere clubs uit Nederland en Belgi dongen naar de handtekening van Ten Voorde. Enkele dagen later scoorde hij tegen sc Cambuur zijn eerste twee treffers in het betaalde voetbal. Ook tegen Helmond Sport vond hij het net.

Vorige ontmoeting
In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen stond RBC tegenover een zeer zwak FC Emmen. Ondanks de winst deed de ploeg van Rob Meppelink zich met 2-1 eigenlijk nog tekort. In de twaalfde minuut werd Patrick Duarte diep gestuurd door Pius Ikedia. De aanvaller nam de bal aan de linkerkant van het veld goed mee en rondde met buitenkantje rechts af in de verre hoek. Het betekende Duartes eerste doelpunt in het profvoetbal. Even later moest hij echter van het veld vanwege een enkelblessure, die hem nog steeds aan de kant houdt.

RBC liet vervolgens de ene na de andere opgelegde mogelijkheid onbenut en raakte bovendien enkele malen het aluminium. Tien minuten voor tijd viel dan toch de bevrijdende goal. Sjoerd Ars stond op de goede plaats om het laatste tikje te geven, aangever was opnieuw Ikedia. De tegengoal van Roy Stroeve in de laatste minuut was voor de statistieken.

Univ Stadion
FC Emmen speelt haar thuiswedstrijden in het Univ Stadion, dat in 1977 werd geopend. Na verschillende renovaties bedraagt de capaciteit 8.600 toeschouwers. Tijdens het WK onder 20 in 2005 werden zeven wedstrijden afgewerkt in het stadion. Daarnaast speelden Jong Oranje en het Nederlands vrouwenelftal een duel in Emmen. Verder werd het onderkomen de afgelopen jaren regelmatig gebruikt door andere clubs. De gestaakte wedstrijd ADO Den Haag-FC Groningen werd uitgespeeld in Emmen en ook het bekerduel
Be Quick '28 - ADO Den Haag vond er plaats, omdat de burgemeester van Zwolle het treffen had verboden. FC Zwolle week eenmalig uit naar Emmen voor de derby tegen Go Ahead Eagles, omdat het eigen nieuwe stadion nog niet gereed was. FC Twente ontving NAC en Ajax in de play-offs voor de voorronde Champions League in Emmen, toen het eigen stadion werd verbouwd. Het meest recent was de bekerwedstrijd HHC Hardenberg-Feyenoord, die vanuit het Univ Stadion live op tv kon worden uitgezonden. In 2007 werd het stadion gebruikt voor concerten van onder meer Frans Bauer en Marco Borsato.

FC Emmen-RBC Roosendaal
Datum: 27 februari 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Univ Stadion
Scheidsrechter: Diks
Assistent-scheidsrechters: De Vries en Janson
Vierde official: Meilink




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd