Voorbeschouwing RBC-Telstar

Gepost door:Remy // 2009-02-19 00:00:00 // 2706 keer bekeken

Twee wedstrijden kunnen de stemming snel doen omslaan. Een paar weken geleden leek RBC weg te zakken richting de onderste plaatsen in de Jupiler League. Twee gewonnen duels later bezetten de Roosendalers de twaalfde plaats, maar zijn ze ook koploper in de vijfde periode. Trainer/coach Rini Coolen verliest de realiteit niet uit het oog en wil pas aan een periodetitel denken als zijn ploeg na drie, vier wedstrijden nog steeds kansrijk is. Vrijdag moet de eerstvolgende horde genomen worden. In het carnavalsweekend, waarin RBC normaliter goede resultaten boekt, komt Telstar op bezoek.

Telstar is een ploeg die uit het niets een zeer knappe prestatie kan neerzetten. Dat bleek eind vorig jaar, toen de Noord-Hollanders verrassend de derde periode op hun naam brachten en daarmee een plaatsje in de play-offs veilig stelden. Aan de laatste drie duels hield Telstar daarentegen slechts n punt over. De derby tegen Haarlem werd met 0-0 gelijk gespeeld, terwijl op bezoek bij TOP Oss en FC Den Bosch met3-0 werd verloren. Daarvr werd echter de aanstaande kampioen VVV-Venlo met 2-1 verslagen. In de totaalstand heeft Telstar n punt minder dan RBC.

RBC moet het vrijdagavond stellen zonder Tim Peters. De man van de wedstrijd tegen FC Zwolle raakte deze week ernstig geblesseerd en komt dit seizoen niet meer in actie. Verder kan Coolen niet beschikken over Kevin Stoutjesdijk (knie), Carlos Ramos (heup), Sasa Stojanovic (gebit), Patrick Duarte, Arjan Christianen, Erwin Friebel (allen enkel), Pascal Heije (niet wedstrijdfit) en Benny Kerstens (schorsing). Jordan Remacle, vorige week ziek, en Gregory Nelson zijn wel weer inzetbaar.

De trainer
Edward Metgod (49) staat dit seizoen voor het eerst op eigen benen als coach in het betaalde voetbal. Tussen 2002 en 2008 was hij als keeperstrainer en assistent-trainer in dienst van AZ. Daarvoor trainde hij onder meer Trkiyemspor en de jeugd van Stormvogels Telstar. De voormalig doelman speelde tussen 1979 en 1997 profvoetbal namens Haarlem en Sparta en kwam tot meer dan 500 wedstrijden. Metgod kwam n keer in actie namens het Nederlands Elftal: in 1982 tegen Frankrijk.

De sterspeler
De onbetwiste sterspeler van Telstar is Glynor Plet. De spits, vorig seizoen algeheel amateurkampioen met FC Lisse, vond al zestien keer het net. De 22-jarige Amsterdammer kon onlangs zijn in 2010 aflopende contract verlengen tot medio 2012, maar club en speler kwamen niet tot een akkoord. Plet wenste een gelimiteerde transfersom in de verbintenis op te nemen, wat geen optie was voor Telstar.

Vorige ontmoeting
Eerder dit seizoen bleef RBC tegen Telstar steken op een gelijkspel. Na een ruststand van 0-0 begon Telstar beter aan de tweede helft. Namens de thuisploeg stond Plet op de goede plaats om af te werken, toen een schot van Holwijn terugkwam van de paal. Het doelpunt kwam bij RBC aan als een mokerslag, terwijl Telstar juist ging geloven in een overwinning. Met nog 25 minuten te gaan zorgde topscorer Ars er voor dat RBC toch nog meedeed in Velsen. Ikedia ging aan de wandel, bereikte Delanoy en Ars positioneerde zich voor het doel van Telstar om de 1-1 te laten noteren. Beide ploegen zochten daarna voorzichtig de aanval, maar aan de stand veranderde niets meer.

Ex-spelers
Sinds kort speelt Rodney Ubbergen op amateurbasis voor Telstar. De 22-jarige doelman zat zonder club nadat zijn contract bij RBC werd ontbonden.

RBC Roosendaal-Telstar
Datum: 20 februari 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter:
Gzbyk
Assistent-scheidsrechters: Boonman en Steegstra
Vierde official: Van de Graaf




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd