Voorbeschouwing RBC-Go Ahead Eagles

Gepost door:Remy // 2009-01-22 00:00:00 // 2841 keer bekeken

Een nederlaag tegen VVV-Venlo was op voorhand niet uitgesloten, maar na de 3-1 in Venlo is een blik op de ranglijst wel erg confronterend. RBC is afgezakt naar de vijftiende plaats in de Jupiler League. Vrijdag moet een begin gemaakt worden aan een opmars, als RBC de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar speelt tegen Go Ahead Eagles.

De club uit Deventer, getraind door Andries Ulderink, staat momenteel tiende op de ranglijst, de positie waar het ook het vorige seizoen op eindigde. Opvallend is dat Go Ahead pas n uitduel won, met 0-2 op bezoek bij TOP Oss. Daar staat tegenover dat RBC juist een van de slechtste thuisclubs is. Alleen FC Emmen hield een punt minder over aan wedstrijden in het eigen stadion, maar die ploeg heeft ook een thuisduel minder gespeeld dan de Roosendalers.

Daarnaast komen de Eagles moeilijk tot scoren. Achmed Ahahaoui is clubtopscorer met slechts vier treffers. In 22 wedstrijden kon er pas 21 keer gejuicht worden. RBC heeft daarentegen wel een goaltjesdief. Sjoerd Ars, nota bene overgekomen van Go Ahead Eagles, loopt n op twee. Daarnaast werd de aanval versterkt met Gregory Nelson en Jordan Remacle.

De trainer
Sinds maart 2008 is Andries Ulderink in dienst van Go Ahead Eagles. Hij is er de opvolger van de ontslagen Mike Snoei. Voordat Ulderink in Deventer terecht kwam werkte hij voor AZSV, Varsseveld, DCS, Rohda Raalte, De Graafschap (jeugd- en assistent-trainer, hoofd opleidingen en vijf duels interim-hoofdtrainer) en Be Quick'28. Zijn eerste wedstrijd als coach van de Eagles was vorig seizoen uitgerekend tegen RBC.

Vorige ontmoeting
In oktober werd RBC tijdelijk geleid door Eric Hellemons. Zijn ploeg gokte in Deventer op de tegenaanval, waar het een week eerder tegen AGOVV nog succesvol mee was geweest. In de Adelaarshorst liep het echter anders. De wedstrijd leek lang op 0-0 af te stevenen, maar in de 72e minuut kreeg RBC de deksel op de neus. Voormalig RBCer Jeffrey Vlug schoot het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen.

Ex-spelers
Sjoerd Ars en Jeffrey Vlug zijn al genoemd. Ars speelde twee jaar in het roodgele shirt en maakte 33 doelpunten. Daarnaast kwam Pascal Heije in actie voor Go Ahead. In het seizoen 2005/2006 speelde hij op amateurbasis elf wedstrijden. Vervolgens wist hij geen nieuwe werkgever te vinden, totdat RBC hem een nieuwe kans gaf. Vlug werd vorig seizoen door RBC gehuurd van Sparta. Nu is hij uitgeleend aan de Eagles.

RBC Roosendaal-Go Ahead Eagles
Datum: 23 januari 2009
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Sanders
Assistent-scheidsrechters: Brondijk en Goossens
Vierde official: Tulleners




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd