Programma jeugd 24 januari

Gepost door:Rbcfan // 2009-01-21 00:00:00 // 2718 keer bekeken

Het kerstdiner is naar binnen geschranst, de vuurpijlen zijn weer nutteloos de lucht in geschoten, en de winter lijkt zijn beste tijd ook alweer gehad te hebben. Kortom tijd om de draad van de competitie op te pakken. Na een winterstop van 4 weken hervatten we zaterdag deze weer met een vol programma. Voor de opleiding van RBC staan er weer een aantal belangrijke wedstrijden op het programma.

RBC A1 neemt het in Den Bosch op tegen de plaatselijke FC A1. RBC verloor de thuiswedstrijd tegen de Bosschenaren met 0-2, staan in de middenmoot van de ranglijst maar kunnen nog wel een paar puntjes gebruiken om weg te blijven uit de onderste regionen waar het allemaal kort op elkaar staat.
RBC B1 speelt een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. In Roosendaal werd het nog 4-0 voor de oranje hemden, maar dat neemt niet weg dat er in het westland niet te gemakkelijk gedacht moet worden over deze wedstrijd. Excelsior Maassluis is 1 van de 2 amateurploegen in de 1e divisie en die zullen er ongetwijfeld alles aan doen om een goed resultaat weg te zetten tegen een BVO. Winst voor RBC houdt in dat de ploeg nog mee blijft strijden voor het kampioenschap. Bij verlies zijn die kansen echter verkeken, dus ook hier een zeer belangrijke wedstrijd voor de ploeg uit Roosendaal.

RBC C1 gaat op bezoek bij NEC C1. De Nijmegenaren staan op een 3e plaats met slechts 1 punt achterstand op koploper Sparta Rotterdam C1. Thuis moest RBC al met 0-4 het onderspit delven, dus echt gemakkelijk gaat het niet worden in Nijmegen voor de ploeg van Edwin de Nijs. RBC daarentegen kan elke puntje hard gebruiken voor het behoud in de 1e divisie, ze staan op een 8e plaats met 5 punten voorsprong op de nummer voorlaatst Excelsior Rotterdam.

RBC D1 ontvangt Roda JC D1. Uit werd met 2-1 verloren doordat er in de laatste minuut een zuiver doelpunt van de Roosendaalse ploeg door de Limburgse scheidsrechter werd afgekeurd. Het zal er de ploeg alles aan gelegen zijn om dit smetje even weg te werken. RBC staat op een keurige 2e plaats met 5 pnt achterstand op koploper PSV D1 en 1 pnt voorsprong op MVV D1 maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Winst zou de ploeg in de top van de 1e divisie houden.
RBC D2 ontvangt TSC D1. RBC staat na een wat mindere periode zo vlak voor de winterstop op een 3e plaats met 6 pnt achterstand op koploper Alliance D1. Uit in Oosterhout werd er met 4-2 gewonnen, winst nu zou zeker voor het verloop van dit seizoen van harte welkom zijn voor de thuisclub.

Programma:
FC Den Bosch A1 - RBC A1, aanvang 14.30 uur
Excelsior Maassluis B1 - RBC B1, aanvang 14.30 uur
NEC C1 - RBC C1, aanvang 12.00 uur
RBC D1 - Roda JC D1, aanvang 11.00 uur
RBC D2 - TSC D1, aanvang 09.30 uur




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd