Jong RBC boekt ruime overwinning

Gepost door:Remy // 2008-12-02 00:00:00 // 2943 keer bekeken

Jong RBC heeft zich uitstekend hersteld van de nipte 1-0 nederlaag tegen Helmond Sport. In Roosendaal won de ploeg van coach Robert Molenaar met liefst 4-1 van Fortuna Sittard.

Het duurde tot de 40e minuut voordat RBC op voorsprong kwam. Maarten Boddaertbereikte de mee opgekomen Mickey van Hooft met een lange bal en de rechtsback vond op zijn beurt het hoofd van spits Ralf Seuntjens, die raak kopte. Meteen daarna kreeg Thomas van den Houten de kans om de score te verdubbelen, maar de doelman van de Limburgers greep goed in.

Halverwege de tweede helft viel de 2-0 alsnog. Seuntjens legde terug op aanvoerder Jurgen Gijzen, die simpel kon scoren. Tien minuten voor tijd werd het toch nog spannend en raakte RBC bovendien keeper Nick de Jong kwijt. De vrije trap van Romero Regales was onhoudbaar voor De Jong, die ongelukkig neerkwam en vermoedelijk een sleutelbeenbreuk opliep. Hij werd vervangen door Jorik Meesters, die nu mogelijk ook bij het eerste elftal plaats moet nemen op de bank.

Vlak voor tijd werd het duel definitief beslist. Seuntjens was opnieuw de aangever, invaller Chayo Maria rondde af. In blessuretijd maakte Seuntjens het feest compleet, door zijn tweede van de avond te laten noteren.

Ook koploper Helmond Sport wist zijn wedstrijd te winnen, waardoor RBC vier punten achterblijft. De Roosendalers staan nu wel twee punten voor nummer drie NAC, de tegenstander van volgende week.