RBC zonder Melvin Fleur naar Apeldoorn

Gepost door:Remy // 2006-10-12 00:00:00 // 2749 keer bekeken

Vorige week deed RBC goede zaken. Door de 3-1 thuiszege op VVV-Venlo werd niet alleen de koppositie behouden, maar kwam ook de tweede periodetitel weer wat dichterbij. Met nog twee duels te gaan staat alleen Stormvogels Telstar nog op gelijke hoogte met het team van Robert Maaskant.

AGOVV Apeldoorn, de tegenstander van morgenavond, speelt geen rol van betekenis in de strijd om de periodetitel. In de algemene stand van de Jupiler League staat de ploeg van trainer Rini Coolen op een teleurstellende vijftiende plaats. Sinds de intreding in het betaalde voetbal in het seizoen 2003/2004 werd de club uit Apeldoorn drie keer tiende in de eerste divisie. Het huidige seizoen wordt gekenmerkt door wisselvalligheid. Op het eigen Sportpark Berg & Bos is AGOVV moeilijk te kloppen. Er werd twee keer gewonnen (onder andere met 3-0 van FC Den Bosch) en eveneens twee keer gelijkgespeeld. Alleen HFC Haarlem wist te winnen op Apeldoornse bodem. De vijf uitwedstrijden werden daarentegen allemaal verloren.

Met Ruud ter Heide en Sherjill MacDonald beschikt Coolen over twee makkelijk scorende spitsen. Voor beiden staat de teller na tien wedstrijden op zeven doelpunten. De ploeg krijgt echter ook veel te veel tegendoelpunten (23). Dat levert wel spectaculaire wedstrijden op, zoals de 4-4 tegen De Graafschap en het 5-2 verlies bij TOP Oss.

Morgen mist Rini Coolen alleen Dennis van de Ree. Zijn collega Robert Maaskant moet het stellen zonder Henk Vos (schorsing), Paul de Lange (knieblessure) en Melvin Fleur (hamstringblessure). Waarschijnlijk wordt linksback Fleur vervangen door Benny Kerstens of Arjan Ebbinge.

Vermoedelijke opstellingen:
AGOVV Apeldoorn: Van der Gouw; Hellings, De Waal, Michels, Carrilho; Collett, Kooijman, Mertens; Cengiz, MacDonald en Ter Heide.

RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Loran, Kwakman, Kerstens; Delanoy, Guijt, Jungschlger; Duplan, Ten Heuvel en Denissen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd