Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Helmond Sport

Gepost door:Remy // 2008-11-27 00:00:00 // 2735 keer bekeken

RBC pakte zeven punten uit de laatste drie wedstrijden en een plaats in het linkerrijtje komt steeds dichterbij. De ploeg van Rini Coolen, die vorige week met een 3-0 zege debuteerde, staat nu elfde met 22 punten, twee minder dan nummer acht FC Zwolle. Vrijdag sluit RBC een maand van Brabantse derbys af met de wedstrijd tegen Helmond Sport.

FC Den Bosch - RBC Roosendaal 2-1
RBC Roosendaal - RKC Waalwijk 2-2

FC Eindhoven - RBC Roosendaal 0-1
TOP Oss - RBC Roosendaal 0-3
RBC Roosendaal - Helmond Sport ..-..


Helmond Sport begon het seizoen met slechts n punt uit de eerste drie wedstrijden, maar inmiddels zijn de Brabanders opgeklommen naar de vierde stek op de ranglijst. Op 19 september verloren de Helmonders voor het laatst, met 1-0 uit bij Go Ahead Eagles. Daarna werd vijf keer gelijk gespeeld en vier keer gewonnen. Vorige week zorgde het elftal van Jurgen Streppel voor een verrassing door de zegereeks van koploper VVV-Venlo ten einde te brengen. In het eigen stadion De Braak nam Helmond zelfs een 3-0 voorsprong. In de slotfase kwamen de Limburgers nog terug tot 3-2, maar de thuisploeg pakte de punten.

De trainer
Jurgen Streppel begon zijn loopbaan als speler in 1990 bij Helmond Sport. Na enkele jaren RKC en een seizoen Telstar keerde hij in 1997 terug in Helmond, waar hij acht jaar later zijn carrire afsloot. De 39-jarige Streppel werd vervolgens assistent-trainer bij zijn club. Deze zomer kreeg hij onverwachts kans op promotie, toen hoofdtrainer Jan Poortvliet tegen de wil van de club in naar Southampton vertrok. In eerste instantie nam Streppel de taken van Poortvliet tijdelijk over, een paar weken later werd Mister Helmond Sport definitief als eindverantwoordelijke aangesteld.

De sterspeler
Marc Hcher is een van de gevaarlijkste spelers bij Helmond Sport. De 24-jarige Almelor is samen met routinier Dirk Jan Derksen clubtopscorer met zes goals. Bovendien heeft Hcher vijf assists op zijn naam staan. Zijn ploeggenoot Daniel Guijo-Velasco verstuurde zelfs al zeven beslissende passes. Hcher voetbalde vijf jaar voor de club uit zijn geboortestad en werd vorig seizoen uitgeleend aan Helmond. Met vijf competitiegoals, tien assists en vier treffers in de play-offs maakte hij voldoende indruk om een driejarige verbintenis af te dwingen.

Vorige ontmoeting
Op 22 februari 2008 verloor RBC de uitwedstrijd tegen Helmond Sport met 2-0. In een zeer tegenvallend duel was de thuisploeg de minst slechte. RBC kreeg slechts n echte kans, maar Iwan Redan slaagde er niet in doelman Van Westerop te kloppen. Na rust gaven de bezoekers het in vijf minuten weg. Eerst scoorde Remacle, daarna tikte Sjoerd Schrier de bal ongelukkig achter Erwin Friebel. Eerder in dat seizoen gingen de Roosendalers in eigen huis ook al ten onder: 1-4.

Ex-spelers
Sidney Lammens droeg tussen 2003 en 2006 het shirt van RBC. De Belgische rechtsback speelde 84 competitiewedstrijden en vond drie keer het net. Na de degradatie kreeg hij geen nieuw contract. De 31-jarige Lammens vertrok naar Oostende, waar hij in 1998 zijn debuut in het betaalde voetbal had gemaakt. In zijn vaderland speelde hij tevens voor Westerlo. Lammens is bezig aan zijn tweede seizoen bij Helmond Sport en is een vaste kracht.

RBC Roosendaal - Helmond Sport
Datum: 28 november 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Diks
Assistent-scheidsrechters: Goossens en Polman
Vierde official: Fikkert




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd