Voorbeschouwing TOP Oss-RBC

Gepost door:Remy // 2008-11-20 00:00:00 // 2708 keer bekeken

In Eindhoven boekte RBC de tweede uitzege van het seizoen. Vrijdag spelen de Roosendalers wederom op verplaatsing, nu tegen TOP Oss. Bovendien zit Rini Coolen voor het eerst als hoofdtrainer op de bank.

Het verschil op de ranglijst tussen beide clubs is slechts drie punten, maar RBC zal ongetwijfeld met meer vertrouwen aan de wedstrijd beginnen dan de Ossenaren. De ploeg van Hans de Koning verloor de laatste zes wedstrijden en wist zelfs al acht duels niet meer te winnen. Vorige week moest TOP Oss zijn meerdere erkennen in AGOVV. De Brabanders kwamen tot twee keer toe terug van een achterstand, maar een derde tegendoelpunt vlak voor tijd was er teveel aan.

De enkel van Arjan Christianen is onvoldoende hersteld om tegen TOP onder de lat te staan. Verder ontbreken Melvin Fleur (kuit), Patrick Duarte (enkel), Kevin Stoutjesdijk (knie), Sven Delanoy (lies) en Henk Vos (hamstring). Coolen kan wel een beroep doen op Pascal Heije en Pius Ikedia.

De sterspeler
Erik Quekel scoorde de afgelopen twee seizoenen 26 doelpunten in 61 wedstrijden namens TOP Oss. De 21-jarige Bosschenaar kampte deze competitie al met verschillende blessures, waardoor hij pas vijf wedstrijden in actie kwam. Vorige week maakte hij zijn eerste goal. TOP Oss kan de doelgerichtheid van Quekel goed gebruiken. Dave Zafarin (clubtopscorer met slechts vier goals) is namelijk geblesseerd.

Vorige ontmoeting
RBC-TOP Oss was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2007/2008. De thuisploeg had nog een kleine kans op plaatsing voor de play-offs, maar RBC speelde niet voor het eerst dat jaar als los zand. De Roosendalers gaven de wedstrijd zelf uit handen. Sasa Stojanovic wilde in de breedte van het veld een tegenstander passeren, met nog slechts n RBC'er tegenover twee TOP Oss-spelers achter zich. Moutawakil ontfutselde hem de bal en speelde het vervolgens goed uit. Bouhadan kon simpel afronden. De laatste confrontatie in Oss eindigde overigens in een spectaculaire 3-3. TOP stond na vier minuten al op 3-0, maar RBC knokte zich nog voor rust terug.

Ex-spelers
Wilko de Vogt verdedigde in het seizoen 2002/2003 twee duels het doel van RBC. Hij kwam over van Sheffield United, nadat eerste keeper Maikel Aerts zwaar geblesseerd was geraakt. De Vogt moest echter ook Wim de Ron voor zich dulden. De doelman is bezig aan zijn vijfde seizoen bij TOP Oss.

'Waar heeft Henk Vos niet gespeeld?' vraag je je soms af. Bij TOP Oss in elk geval wel, al is het maar een half seizoen. In het seizoen 2004/2005 vond hij driemaal het net in achttien wedstrijden. Daarna ging hij aan de slag bij Germinal Beerschot Antwerpen.

Heesen Yachts Stadion
Het stadion van TOP Oss heet sinds afgelopen zomer Heesen Yachts Stadion, vernoemd naar de hoofdsponsor. Het Osse bedrijf heeft zich voor drie jaar als naamgever van de accommodatie aan de club verbonden. Het stadion, bestaande uit drie tribunes, kan maximaal 4700 toeschouwers herbergen.

TOP Oss-RBC Roosendaal
Datum: 21 november 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Heesen Yachts Stadion
Scheidsrechter: Van Meenen
Assistent-scheidsrechters: Brondijk en Pool
Vierde official: IJsbrandy




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd