RBC C1 weer onderuit

Gepost door:Rbcfan // 2008-11-16 00:00:00 // 2668 keer bekeken

RBC C1 is er wederom niet in geslaagd om in een uitwedstrijd punten te pakken. Zaterdag verloor het van Roda JC C1 met 2-0 waardoor de Limburgers de Roosendaalse ploeg passeert op de ranglijst. RBC zakt zelf door deze nederlaag naar de 9e plaats met nog slecht 1 punt boven de degradatiestreep. Het zal een loodzware opdracht gaan worden voor het team om zich dit seizoen te handhaven in de hoogste klasse van de C competitie.

RBC A1 kon de stijgende lijn van de laatste weken ook al niet doorzetten. Ook dit team kreeg in het Limburgse land klop van Roda JC. De Limburgers kwamen in de 1e helft goedkoop op voorsprong door een eigen doelpunt van Mitchell v/d Stappen. Nog voor rust trok RBC de stand weer recht door een doelpunt van Thomas v/d Houten maar in het 2e bedrijf liep Roda toch nog uit naar een 3-1 voorsprong. Vlak voor tijd scoorde Mitchell v/d Stappen zijn 2e goal van de middag, dit keer wel in het juiste doel waardoor de eindstand kwam op 3-2 voor Roda JC zodat beide Roosendaalse teams met lege handen de lange thuisreis vanuit Kerkrade naar Roosendaal moesten ondergaan. Jammer, volgende wedstrijd nieuwe kansen.

RBC B1 hield aan de reis naar Sittard wel een goed gevoel over. Bij Fortuna werd met 2-4 gewonnen terwijl het daar even niet naar uit zag. Al in de 1e minuut kwamen de Limburgers op voorsprong door onachtzaamheid in de defensie van RBC. Toen de Roosendalers na 22 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken, leek het er even op dat de 2e nederlaag van dit seizoen een feit zou gaan worden. Echter de medekoploper hervond zich na deze achterstand, zag eerst een zuiver doelpunt van Sander Kruis afgekeurd, maar scoorde vlak voor rust de aansluitingstreffer via Masoud Osmanie. In het 2e bedrijf was RBC veel sterker dan de tegenstander en liep simpel uit naar een 2-4 overwinning door nog 2 goals van Masoud Osmanie en 1 goal van Sven Damen. Door deze overwinning blijft RBC B1 aan kop in de 1e divisie samen met Willem II B1 met 23 pnt uit 10 wedstrijden. De andere kampioenskandidaat RKC Waalwijk B1 komt vandaag pas in actie in Rotterdam tegen Spartaan '20 B1.

RBC D1 gaat gewoon verder waarmee het bijna het gehele seizoen al bezig is, winnen!!! Zaterdag mocht NAC de kracht van de jonge ploeg uit Roosendaal ondervinden. In Breda was het team van Gijs v/d Bom te sterk voor opponent NAC D1. De doelpunten van RBC kwamen op naam van niemand anders dan Daniel Wissel de absolute topscorer van het team. RBC blijft door deze overwinning vast op de 3e plaatst staan temeer omdat concurrent Stichting MVV D1ook zijn wedstrijd won en met 2 punten meer op de 2e plaats blijft staan, maar het zou me niks verbazen mocht dit over enkele weken omgekeerd zijn. Chapeau voor dit team.

RBC D2 heeft eindelijk weer eens het zoet van de overwinning mogen smaken. De uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Madese Boys D1 werd simpel gewonnen met 0-3. Door deze overwinning mag RBC Roosendaal D2 zich weer even koploper in de hoofdklasse A noemen, maar wat belangrijker is dat het hierdoor wel mee blijft strijden voor het kampioenschap. Voor deze jongens was het een geweldige opsteker na een wat mindere periode dus wie weet wat zo'n overwinning teweeg kan brengen voor de nabije toekomst.