Voorbeschouwing FC Eindhoven-RBC

Gepost door:Remy // 2008-11-14 00:00:00 // 2723 keer bekeken

Vorige week maakte RBC een einde aan een serie nederlagen. Tegen RKC werd de ploeg weliswaar niet beloond met een overwinning, maar het goede spel gaf weer wat vertrouwen. Zaterdag (aanvang 19:30 uur!) speelt RBC uit tegen FC Eindhoven, dat de voorbij jaren veelal het lelijke eendje was in de Jupiler League, maar dit seizoen goed meedoet.

RBC vond deze week in Rini Coolen de nieuwe hoofdtrainer en manager voetbalzaken. Voor de Arnhemmer stonden zijn eerste dagen in het teken van kennismaken en observeren. Coolen laat de coaching tegen Eindhoven daarom over aan Eric Hellemons, daarna zal hij zelf de leiding op zich nemen. De interim-trainer mist nog steeds een vijftal spelers. Melvin Fleur, Pascal Heije, Patrick Duarte, Pius Ikedia en Kevin Stoutjesdijk zijn niet inzetbaar. Daarnaast is het twijfelachtig of Sven Delanoy fit genoeg is om in actie te komen. Sasa Stojanovic voegt zich daarentegen weer bij de selectie.

FC Eindhoven werd de laatste twee seizoenen voorlaatste, maar bezet nu de dertiende plaats met n punt meer dan RBC. De club stelde deze zomer verrassend genoeg Marc Brys aan als nieuwe coach. De Belg won in het verleden de Beker van Belgi met Germinal Beerschot. Onder zijn leiding boekte Eindhoven al enkele knappe resultaten. Zo werd gewonnen van FC Den Bosch en Excelsior. Bovendien werd de laatste nederlaag in competitieverband geleden op 15 september (3-1 tegen MVV). Daarnaast scoorde Eindhoven al 28 keer in 15 wedstrijden. Alleen sc Cambuur en koploper VVV maakten er meer. Met uitzondering van de eerste speeldag van de competitie was de ploeg iedere wedstrijd trefzeker. Eindhoven speelde al vijf keer met 2-2 gelijk en twee keer met 3-3, zoals vorige week tegen Cambuur.

Afgelopen woensdag had FC Twente het nog lastig tegen FC Eindhoven in de strijd om de KNVB Beker (vandaar dat het duel tegen RBC is verzet naar zaterdag). Na 25 minuten stonden de Tukkers 0-3 voor en leek de wedstrijd gespeeld. Nog voor rust kwam de thuisploeg echter terug tot 2-3. De club uit de lichtstad vocht voor wat het waard was, maar wist het gat niet meer te dichten.

De sterspeler
FC Eindhoven verloor na twee wedstrijden topscorer Fabio Caracciolo aan ADO Den Haag, maar een nieuwe doelpuntenmachine stond op. Serhat Ko scoorde al 11 doelpunten. Scouts van onder meer FC Groningen en AS Nancy hebben de 18-jarige spits in het vizier. De jongeling heeft nog een contract tot 2010, maar een vertrek in de winterstop is niet uitgesloten.

Vorige ontmoeting
Tegen FC Eindhoven boekte RBC de tweede van in totaal vier uitzeges in het seizoen 2007/2008. Jeffrey Vlug en Danny Guijt troffen de lat, maar het duurde tot de 81e minuut voordat RBC de score opende. Kees Kwakman schoot een vrije trap in de kruising. Drie minuten later rondde Benjamin Martha een mooie combinatie af en kwam RBC op 0-2. In de slotminuut scoorde Van der Rijt nog tegen, maar de bezoekers lieten het niet zo ver komen als het seizoen daarvoor, toen Eindhoven in de laatste vijf minuten terugkwam van een 0-2 achterstand.

Ex-spelers
Kevin Diaz kwam in 2006 samen met landgenoot Edouard Duplan naar RBC. Duplan groeide uit tot de ster van het elftal en verdiende een transfer naar Sparta, Diaz was vooral een gewaardeerde invalkracht met een fijne trap. Het contract van de 25-jarige Fransman werd echter niet verlengd. Zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever duurde niet lang: FC Eindhoven wilde de aanvaller graag hebben. Vorig seizoen miste hij slechts n wedstrijd en scoorde hij zeven goals, waarvan vier in de laatste drie duels. Nu staan er drie streepjes achter zijn naam. Diaz vond vorige week tegen Cambuur nog twee keer het net.

Sasa Stojanovic speelde twee seizoenen voor FC Eindhoven (het eerste als huurling van PSV) en scoorde 17 keer in 69 wedstrijden. De Servir werd gezien als een van de betere eerste divisiespelers en wekte de interesse van meerdere eredivisieclubs. Hij koos echter voor het snelhandelende RBC.

Ook Henk Vos speelde in het verleden voor Eindhoven. Daarvoor moeten we terug naar het seizoen 1987/1988, toen de spits vier duels binnen de lijnen kwam.

Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven speelt sinds 1934 aan de Aalsterweg. Het stadion, bestaande uit drie tribunes, heeft een capaciteit van zon 4.500 toeschouwers. In 1997 werd de thuisbasis van de club vernoemd naar Jan Louwers, die in de jaren 50 zeer succesvol was bij FC Eindhoven. De rechtsbuiten leidde zijn club in 1954 naar het landskampioenschap.

FC Eindhoven-RBC Roosendaal
Datum: 15 november 2008
Tijd: 19:30 uur
Plaats: Jan Louwers Stadion
Scheidsrechter: Van Sichem
Assistent-scheidsrechters: Strijker en Theelen
Vierde official: Van Leijenhorst




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd