Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Coolen nieuwe hoofdcoach en manager voetbalzaken

Gepost door:Remy // 2008-11-10 00:00:00 // 2696 keer bekeken

RBC heeft Rini Coolen aangsteld als nieuwe hoofdtrainer en manager voetbalzaken. De 41-jarigeArnhemmer verbindt zich tot de zomer van 2010 aan de club. Assistent-trainer Frans Vermeulen krijgt een rol als technisch cordinator en is daarmee medeverantwoordelijk voor het bewaken van de langetermijnvisie.

Coolen zal met zijn staf moeten werken volgens het nieuwe topsportbeleid dat RBC nastreeft. 'In nauwe samenwerking met het Johan Cruijff College Roosendaal zal er de komende periode een aanzet worden gegeven aan de ontwikkeling van een topsportklimaat, waarbij er veel aandacht zal worden besteed aan testen, individuele trainingen, voeding, mentale training en onderwijs. RBC Roosendaal verwacht met deze aanpak op termijnmeer rendement uit haar spelersgroep te kunnen halen', zo luidt deverklaring op de officile website.

De inwoner van Oldenzaal startte zijn carrire als profvoetballer bij Go Ahead Eagles. Na driejaar vertrok hij naar SC Heracles,waarde verdedigerin totaal vijf seizoenen actief was. Die periode werd onderbroken door n jaar De Graafschap. Coolen sloot zijn loopbaanaf bij AZ.

Hij werd meteen daarna assistent-trainer van Heracles en was later coach van het tweede elftalvan FC Twente. Tussen 2002 en 2004 was Coolen bij die club de rechterhand van Ren Vandereycken. Na het vertrek van de Belg nam Coolen het roer over. In zijn eerste seizoen leidde hij FC Twente naarde zesde plaats, waarmee net naast Europees voetbal gegrepen werd. In februari 2006 stapte hij echter uit eigen beweging op, vanwege de tegenvallende prestaties (Twente stond slechts vier punten boven de zestiende plaats) en de toegenomen onrust. Met zijnterugtreden wilde hij 'een bijdrage leveren aan het herstel'.

Medio 2006 tekende hij voor n jaar bij AGOVV. Wegens uiteenlopende ambities maakte Coolen al in januari bekend dat het bij dat ene jaar zou blijven. Een maand later diende hij zijn ontslag in, nadat de club uit Apeldoorn negen duels op rij niet had gewonnen. Sindsdien was hij analist bij onder meer RTV Oost.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd