Interviews
Meest recente interviews

Weer winst A1

Gepost door:Rbcfan // 2008-11-09 00:00:00 // 2975 keer bekeken

RBC A1 klimt langzaam uit het diepe dal waarin het begin dit seizoen verzeild was geraakt. Gisteren pakte het de 2e opeenvolgende overwinning. Thuis tegen Top Oss A1 waren de jongens van Robert Molenaar met 3-1 te sterk voor de gasten uit Oost Brabant. Alle doelpunten vielen voor de rust. Voor RBC scoorden Maikel Ubbink, Collin Schilperoord (een beauty) en Ozkan Cakir. Na rust was er weinig meer te genieten voor de toeschouwers. Het spelpeil zakte zienderogen en er waren zelfs hachelijke momenten voor de goal van RBC. Dit laatste kwam meer door slordigheden van de Roosendalers dan door de kracht van Top Oss. Door deze overwinning staat RBC A1 nu in de middenmoot op een 7e plaats met 13 pnt uit 9 wedstrijden.

RBC B1 is na zaterdag weer gedeeld koploper door een 1-0 overwinning op SC Feyenoord. RBC deelt deze positie met RKC Waalwijk en Willem II met 20 pnt uit 9 wedstrijden. De wedstrijd tegen Feyenoord was het aanzien nauwlijks waard. RBC speelde ver onder hun kunnen en Feyenoord, nu de nr laatst in de competitie, bakte er ook niet veel van. De overwinning van RBC kwam in de 2e helft tot stand toen Rick Dielemans een aanval via Lars de Voogd bekwaam achter de doelman afrondde. Hiermee is meteen alles gezegd over deze wedstrijd.

RBC C1 staat nog op een 7e plaats in de rangschikking maar de voorsprong op de nr voorlaatst bedraagt nog slecht 4 punten. Ook afgelopen zaterdag tegen Feyenoord C1 moest de Roosendaalse ploeg weer diep in het zand bijten. Nu bleef de score steken bij een 1-4 overwinning voor de Rotterdammers waardoor RBC in de laatste 2 wedstrijden maar liefst 10 tegentreffers kreeg te incasseren. Het zal nog een hele opgave worden om zich te handhaven in de 1e divisie maar natuurlijk geven we moed nooit op wie weet komt de kentering een keer.

RBC D1 kwam ook nu weer met de volle winst thuis. Dit keer vanuit het diepe Limburg waar Fortuna Sittard D1 met 1-2 opzij werd gezet. RBC nestelt zich vaster op de 3e positie met 19 pnt uit 9 wedstrijden. Jammer voor de boys dat de achterstand op koploper PSV D1 maar liefst 8 punten bedraagt, maar op zich blijft het team elke week weer verbazen. RBC kwam in Sittard nog wel met 1-0 achter, iets wat vaker gebeurt dit seizoen maar wist middels goals van Jeroen Beerendonk en Daniel Wissel deze om te buigen tot wederom een overwinning.

RBC D2 kwam ook deze week weer niet tot winst. In Oost Souburg bleef de ploeg tegen RCS D1 steken op 0-0. Door dit puntenverlies, het zoveelste de laatste weken, is de ploeg niet langer lijstaanvoerder. Deze positie is ingenomen door Dongen D1. RBC staat nog wel op een 2e plaats maar wordt op de hielen gezeten door Alliance D1.