RBC gevaarlijk in laatste kwartier voor rust

Gepost door:Remy // 2006-10-09 00:00:00 // 2723 keer bekeken

Na tien speelronden is RBC de enige club die nog ongeslagen is in de Jupiler League. Bovendien heeft de ploeg van Robert Maaskant het meest gescoord en de minste treffers moeten incasseren. De statistieken laten zien dat RBC vooral het laatste kwartier voor rust goed op dreef is. Van de 24 doelpunten maakte RBC ertien in het laatste kwartier voor rust envijf tussen de 75e en laatste minuut. In de slotfase van de wedstrijd krijgt RBC echter ook de meestegoals tegen. Drie van de acht vielen in het laatste kwartier.

Afgelopen vrijdag maakten de Roosendalers drie van de tien doelpunten in de laatste vijftien minuten voor rust, en dat zelfs in n minuut en 43 seconden. Sven Delanoy (2x) en Danny Guijt zetten RBC op 3-0 tegen VVV-Venlo. Een absoluut record. Nooit eerder werd er, in eerste- en eredivisie, zo snel achter elkaar drie keer gescoord. In ieder geval niet sinds 1988, want van voor die tijd zijn er geen betrouwbare gegevens over dat soort statistieken.