RKC ziet af van regionale jeugdopleiding

Gepost door:Remy // 2008-10-29 00:00:00 // 2812 keer bekeken

RKC zal niet deelnemen in een regionale jeugdopleiding met RBC en NAC. Vooral de logistiek zou een probleem zijn. De jeugdspelers van de Waalwijkers zijn afkomstig van het Land van Heusden en Altena tot Rotterdam en het zou lastig zijn hen dagelijks te vervoeren naar West-Brabant, waar het opleidingscentrum gevestigd moet worden.

'RKC kwam er pas rond de zomer bij. Op korte termijn instappen was voor hen niet haalbaar',verklaart Mascha Simons in BN/DeStem. 'Bovendien heeft hun nieuwe stadionplan nu prioriteit.' RKC zou in een later stadium alsnog kunnen aansluiten.

RBC blijft wel in gesprek met NAC. Over enkele weken hopen de clubs meer over hun plannen bekend te kunnen maken, al zal de concrete samensmelting van de teams vermoedelijk nog zo'n anderhalf jaar op zich laten wachten.

De locatie blijft onderwerp van gesprek. Het ROC (Regionaal Opleidingscentrum) in Etten-Leur ambieert een 'klein Papendal', een sportaccommodatie in combinatie met een schoolopleiding. De provincie subsidieert dergelijke initiatieven echter alleen in de grote steden Eindhoven, Tilburg, Breda, Den Bosch en Helmond. RBC heeft met sportpark Vierhoeven een alternatief, maar NAC, dat deeigen trainingsvelden van de jeugd snel hoopt te verkopen, ziet daar niets in.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd