Topper B1 eindigt onbeslist

Gepost door:Rbcfan // 2008-10-26 00:00:00 // 3122 keer bekeken

Zaterdag waren er weer goede resultaten voor de elftallen uit de jeugdopleiding. Alleen RBC A1 moest tegen koploper NAC het onderspit delven maar deed zeker niet onder voor de Bredase ploeg. Na een ruststand van 0-1 kwam de ploeg sterk terug in het 2e bedrijf wat uitmondde in de verdiende gelijkmaker maar uiteindelijk moest het de winst met 1-2 aan de koploper laten. Het zou mooi geweest zijn mocht het zwaar gehavende elftal van Robert Molenaar gestunt zou hebben maar doorde vele blessures waar het team nog steeds mee kampt is het lastig om vaste patronen in het elftal te smeden. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.

RBC B1
Vanmiddag stonden de 2 koplopers op Sportpark Vierhoeven tegenover elkaar, RBC B1 en FC Den Bosch B1. Beide ploegen waren zich doordrongen van het belang van deze wedstrijd. RBC begon met 1 wijziging t.o.v. de bekerwedstrijd tegen Sparta van afgelopen week. Mesut Kartal startte in de basis ten koste van Rick Dieleman. Vanaf het begin signaal van scheidsrechter Vijfeijken ontstond er een boeiend gevecht tussen beide teams. Zowel RBC als FC Den Bosch speelde aanvallend en de talrijk opgekomen toeschouwers hebben zich geen moment hoeven te vervelen langs de kant. FC Den Bosch was de 1e ploeg die de score wist te openen. Na een afgeslagen vrije trap stonden er ineens 2 spelers zo vrij als een vogeltje voor doelman Lentink die op de inzet van de nr 6 totaal kansloos was. Een dure fout achterin waardoor RBC in de achtervolging moest. In de 20e minuut resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker van Pepijn Veerman die na een goede steekbal van Lars de Voogd de doelman van de gasten omspeelde. RBC werd daarna beter en de voorsprong kon niet uitblijven. Wederom was de doelpuntenmaker Pepijn Veerman die nu knap afrondde van goed voorbereid werk van Oussama Mekkaoui. Met een 2-1 voorsprong voor de Roosendaalse ploeg gingen beide ploegen rusten.

In de 2e helft ging FC Den Bosch massal op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor ontstond er voor RBC meer ruimte om te counteren, kwamen er kansen maar deze keer bewees de doelman van de gasten zijn waarde. Eerst ranselde hij een inzet van Masoud Osmanie uit de korte hoek waarna hij even later tot grote hoogte ontsteeg toen hij een pegel van Lars de Voogd schitterend uit de kruising tikte waardoor hij zijn ploeg in de race hield. RBC begon na deze tegenslag meer tegen zichzelf te spelen dan tegen de tegenstander. Er werd niet meer gevoetbald, maar er werd teruggevallen naar lange halen die niets uitbrachten, elke afgeslagen bal werd prooi voor de tegenstander, het was gewoon wachten op de gelijkmaker en die viel uiteindelijk ook. Slap verdedigen was de inleiding van de 2e goal van de Bosschenaren. In 1e instantie werd de bal nog tegen de paal geschoten maar de rebound vloog keihard in het dak van het doel. Daarna koesterden beide ploegen het puntje en namen ze genoegen met het gelijke spel in deze zeer sportieve wedstrijd.

RBC C1
Voor RBC C1 gold deze morgen maar 1 ding en dat was winnen tegen Willem II om zodoende afstand te houden van de onderste regionen. De Tilburgers waren in de 1e helft nog wel op voorsprong gekomen maar uiteindelijk bleef de winst (3-1) bij de ploeg van Erwin de Nijs. Het verschil met Willem II is nu 4 punten terwijl het gat met de onderste plaats opgelopen is naar respectievelijk 5 en 7 punten. Het was de 2e overwinning voor RBC C1 in dit seizoen.

RBC D1
Hoe moeilijk kan een ploeg het zichzelf maken. Dit ondervond RBC D1 in Venlo tegen de leeftijdsgenoten van VVV. In no-time waren de Roosendalers uitgelopen naar een 0-3 voorsprong door doelpunten van Daniel Wissel, Bart Nieuwkoop en Dave van Gils, toen er blijkbaar de klad in kwam. Het liet VVV terugkomen naar 2-3, kwam vervolgens middels een eigen doelpunt (?) op 2-4, wedstrijd gelopen zou je denken maar niets was minder waar, VVV kwam zowaar zelfs nog terug naar 4-4. Uiteindelijk ging RBC er toch nog met de volle winst vandoor door nog 2 doelpunten van Bart Nieuwkoop en Daniel Wissel, uitslag uiteindelijk 4-6. De toeschouwers in Venlo zullen zich heus niet verveeld hebben tijdens deze wedstrijd al vraag ik me af of de trainers van RBC echt blij waren met het scoreverloop. Door deze overwinning steeg RBC D1 wederom een plaatsje op de ranglijst en staat nu keurig op een 3e plaats.

RBC D2
Ging op bezoek bij Walcheren in Vlissingen en moest voor de 2e keer dit seizoen puntverlies incasseren. Het werd in een wedstrijd waarin er nogal wat dubieuze beslissingen waren van de scheidsrechter uiteindelijk 2-2. Helaas ontbreekt verdere informatie over deze wedstrijd. RBC D2 blijft wel koploper in de hoofdklasse A.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd