Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-Cambuur

Gepost door:Remy // 2008-10-23 00:00:00 // 2843 keer bekeken

Een ongenadige blessuregolf is RBC ten deel gevallen. Trainer Eric Hellemons mist zowat een compleet elftal. Vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen sc Cambuur op het programma.

De ziekenboeg stroomde deze week niet leeg, integendeel. Ook Pius Ikedia haakte af en is niet inzetbaar tegen de Friezen. Verder moet RBC het stellen zonder Melvin Fleur, Sjoerd Schrier, Frits Paap, Pascal Heije, John Schot, Sasa Stojanovic, Patrick Duarte en Kevin Stoutjesdijk.

Tegenstander Cambuur Leeuwarden begon met veel ambities aan het nieuwe seizoen en maakte die aanvankelijk ook waar. De prestaties waren goed en het stadion stroomde vol. Al snel kwam de klad erin en na twee forse nederlagen op rij werd het vertrouwen in trainer Jurrie Koolhof opgezegd. Stanley Menzo nam het over en de laatste drie weken werd louter gewonnen, al had Cambuur op papier een eenvoudig programma (Haarlem, Dordrecht, Fortuna Sittard).

De trainer
Doelman Stanley Menzo begon zijn carrire bij Ajax, maar hij debuteerde in 1983in het shirt van Haarlem, dat hem van de Amsterdammers huurde. Menzo werd bekend als een meevoetballende keeper in het Ajax van Johan Cruijff. Begin jaren 90 verloor hij zijn plaats aan Edwin van der Sar en vertrok naar PSV. In 1996 ging hij naar Lierse SK, waarmee hij Belgisch kampioen werd en de beker veroverde. Na een kort avontuur bij Girondins de Bordeaux keerde hij terug naar Lierse. Menzo keepte zes interlands. De doelman speelde vervolgens voor de amateurs van AGOVV, waar hij enkele seizoenen later trainer werd. Toen die club haar rentree maakte in het betaalde voetbal, stapte Menzo (die geen diploma had) over naar AFC. In 2004 werd hij tevens keeperstrainer bij het Nederlands Elftal. Een jaar later werd hij inmiddels in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal opnieuw aangesteld bij AGOVV, waar hij de opvolger was van Jurrie Koolhof. Zijn volgende club was FC Volendam, waarmee hij vorig seizoen kampioen werd van de Jupiler League. Menzo zei klaar te zijn voor een nieuwe stap, maar zat lang zonder werk. Sinds een maand is hij aan de slag bij Cambuur,wederom als vervanger van Koolhof.

De sterspeler
Ruud ter Heide (net 26) was de eerste aanwinst van Cambuur voor het huidige seizoen. Daarmee waren de ambities van de club duidelijk. Onder anderen Danny Guijt, Paul Beekmans, Michael Jansen en Nassir Maachi volgden hem. Ter Heide kon niet doorbreken bij FC Twente en vertrok naar Duitsland, waar hij veel scoorde voor Eintracht Nordhorn. Via Werder Bremen II kwam hij terecht bij AGOVV. Voor de Apeldoorners maakte hij achtereenvolgens 15, 17 en 19 competitiedoelpunten. Dit seizoen loopt hij n op twee.

Vorige ontmoeting
In januari 2008 won RBC thuis met 1-0 van Cambuur, dat vorig seizoen zeventiende werd. Benjamin Martha werd de matchwinner met een treffer meteen na rust. De aanvaller haalde van afstand met rechts uit en zag zijn poging in de bovenhoek belanden.

Ex-spelers
Danny Guijt verdedigde liefst vier seizoenen de kleuren van RBC, waarvan de eerste twee in de eredivisie. In zijn eerste jaar kwam de aanvallende middenvelder geregeld aan spelen toe, het tweede viel in het water door drie gebroken middenvoetsbeentjes. Guijt sprak met Helmond Sport, maar bleef in Roosendaal en scoorde aan de lopende band in de eerste divisie. Bij de winterstop had hij er dertien achter zijn naam staan, daarna zakte hij net als de hele ploeg weg, om uiteindelijk op vijftien treffers uit te komen. Na het teleurstellend verlopen vorige seizoen namen club en speler afscheid van elkaar. Namens zijn nieuwe werkgever sc Cambuur scoorde hij inmiddels drie keer in twaalf duels.

RBC Roosendaal-sc Cambuur
Datum: 24 oktober 2008
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Van der Roest
Assistent-scheidsrechters: Bexkens en Theelen
Vierde official: De Goeij




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd